Kliv in i den magiska staden Sintra

Den lilla staden Sintra är helt magiskt vacker. En tågresa på 30 minuter ifrån Lissabons centrum så är du framme i en sagovärld där palatsen är ståtliga och ruinerna är kusligt magiska.

Högst uppe i Sintra-bergen ligger palatset Pena som är som en sagolik karamell i starka färger. Det går att åka buss upp dit men vi valde att ta en promenad och jädrar, det tog på kroppen för det går spikrakt uppför.

Självklart måste jag fånga mina ursnygga kollegor/vänner vid den mest fotograferade platsen runt hela palatset. Se bara så snygga de är där!!

Vägen dit var som sagt superjobbig och vi peppade varandra för att pusta oss uppför och på bilderna ovan är jag glad att ni inte kan se hur svettig jag är för min blus sitter verkligen fast på ryggen. Och då överdriver jag inte. Jag är verkligen blöt av svett över hela ryggen.

Efter att ha njutit av det färgglada palatset så travade vi vidare till den moriska ruinen från 700-talet och den var nästan ännu häftigare. Det gick att gå uppe på muren så det ni ser på bilden ovan, där gick vi längs muren ända upp på toppen. Så mäktigt.

Och sen gick vi hela vägen ner till stadens centrum igen, en nätt promenad spikrakt neråt. Hade vi gått lite fortare så hade vi nog snart rullat nerför som en snöboll :-).

Väl nere i centrum strosade vi omkring och tittade på souvenirer och höll i oss i butikernas fönsterkarmar, för här i Lissabon och speciellt i Sintra så är alla kullerstenar eller gatustenar superhala. Dom är liksom blankpolerade så vi gled fram. Jag törs inte ens tänka tanken att gå här en dag när frosten slagit till och det är lite blött på stenarna. Huvvaligen!!

Men trots hala stenar och branta promenader så hade jag en episk dag med underbara kollegor. Tack alla som gjorde dagen så :-)