Granola, äntligen något gott!

160731_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_granola_recept_matfoto_foodphoto-2

 

160731_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_granola_recept_matfoto_foodphoto-3b

 

160731_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_granola_recept_matfoto_foodphoto

Jag berättade ju tidigare för er här inne att jag gjort egen granola med inspiration av bästa Maria och Åse, och jag tänkte ge er receptet på den som jag gjorde. Den liknar såklart mycket tjejernas recept så all credit går till dem :-)

Recept granola ( ca 25 portioner )

2 dl. solroskärnor
2 dl. sesamfrön
1,5 dl. linfrön
2 dl. hasselnötter
2 dl. mandlar
1 dl. havregryn
2 dl. valnötter
2 dl. kokosflingor
1 msk. flytande honung
0,5 dl. vatten
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemumma
Valfritt: 1,5 dl. mörka chokladknappar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en stor bunke.
Häll ut röran på en ugnsplåt med bakplåtspapper
Grädda i ugn ca 20 minuter på 150 grader.

Tips:
Jag äter 1,5 dl keso, 1 näve bär eller en halv banan och 1-2 msk. granola.
Om jag äter detta till frukost så lägger jag till 1 dl. kvarg och tar en kopp te till. Då står jag mig nästan fram till lunch utan att komplettera med något.

8 augusti, 2016

RELATED POSTS

3 Comments

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    8 augusti, 2016

    Jamen visst är det gott med egen granola. Var rätt lika min, så jag vet nog hur din smakar också ;-) Hmm, blandar du keso och kvarg alltså? Låter spännande. Det måste jag testa som variation.

    Kram Lena

  2. Svara

    Ekenäsliv

    8 augusti, 2016

    Mmm så gott! Var länge sedan jag gjorde nu så det vore ju gott som omväxling till smoothies.
    Granola är ju jättegott till chiapudding med :-)
    Kram Anna

  3. Svara

    home2tiny

    8 augusti, 2016

    Så galet gott, nästan för gott så jag äter det som godis, he, he…. Snygga bilder vännen. Kramisar Tina

LEAVE A COMMENT