Fotoutmaningar 2016

160109_nuanced_textures_of_life_DSF3666

Fujifilm XF 56mm/1.2 R

Christina Greve, en av mina stora inspirationskällor och en stor mentor i foto och bildbehandling, har startat en helt fri foto och livscoachutmaning som går ut på att leva livet lite mer som man vill, lite mindre stressigt, lite mer utan måsten och dåliga samveten.

Till detta så kommer det varje vecka att komma lite visdomsord och en fotoutmaning. Första veckans utmaning blev just att fota sådant som man kanske ibland tar lite för givet men önskar att man gjorde lite oftare och verkligen njuter av stunden. Jag valde att gestalta detta i en selfie på mig när jag dricker te på en fikadejt. Det är något som jag ju gör ibland, men önskar att jag gjorde mycket mer, mycket oftare. Att träffa familjen, vännerna, bloggvänner, kollegor och bara ta en kopp te och prata strunt. Det behöver sällan vara länge för det är inte min stil, men en liten fikasnabbis här och där :).

Läs mer om fotoutmaningen HÄR

160109_january_music_DSCF2472

Fujifilm XF 35mm/1.4 R

160106_winter_hus30_DSF3617

Fujifilm XF 56mm/1.2 R

Nästa utmaning som jag valt att försöka genomföra är Fuji Love’s uppmaning att göra 2016 till det bästa fotoåret. Den består i två delar, varav den ena delen är ett varannan vecka-tema, och den andra delen är att varje vecka fotografera minst 20 minuter på exakt vad som helst och sedan spara den bästa bilden som blev skapad. Om man då genomfört alla dessa uppdrag under 2016 så kommer man att ha totalt 78 toppenbilder sparade i en portfolio när året är slut. Alla bilder måste såklart vara tagna med en Fuji-kamera.

Första bestämda temat var MUSIC och den idé jag hade hann inte genomföras då jag inte fick svar av en person som jag frågat om hjälp, så jag fick tänka om och kom då på att jag ju hade ganska bra bilder ifrån Carolas julshow och därifrån plockade jag fram en favorit och redigerade den helt annorlunda än vad jag tidigare skulle ha gjort och blev jättenöjd. Min bästa bild jag valde ut från perioden blev den ni redan såg igår, när solen lyser starkt på rimfrostiga strån. Det är en bild som jag blev väldigt glad för själv.

Jag ser fram emot att vid årets slut ha en bunt av sköna bilder i min portfolio.

Ni som gillar bilder hoppas jag att ni hittar något fint att se på och ni som inte gillar denna typ av inlägg så hoppas jag att ni bara rullar vidare :)

8 januari, 2016

RELATED POSTS

5 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  10 januari, 2016

  Jag gillar!

  Vad duktig du är som tar tag i såna där utmaningar. Kul att ta del av också!

  Och, flera fika-dejter åt folket!

  Kram Lena

 2. Svara

  Katarina

  10 januari, 2016

  Hallå där!
  Men å vad spännande..;) Jag gilla ju dina foton så jag ser också fram emot att få se dina 78 bilder sen…;) haha…fast några i taget då..;)
  Jag vill också utmana mig själv till att lära mig mer om min kamera men framförallt redigeringen. Ska verkligen ta tag i det i år.

  Så tycker jag vi får se till å ta tag i den där bloggfikan snart…;)

  Kram Katarina

 3. Svara

  Cecilia Bergman

  11 januari, 2016

  Gillar’t! :0)

  Blir inspirerad av all januarikreativitet i bloggosfären. Lycka till med dina utmaningar!

 4. Svara

  Hem & Trevligheter

  11 januari, 2016

  Roliga utmaningar. Och som alltid jättefina bilder.
  Själv utmanar jag mig själv på att öva på att fota med kameran jag köpte av dig.

  Kram, kram

 5. Svara

  Livingwithmycamera

  13 januari, 2016

  Underbart med såna här utmaningar, man måste liksom tänka till lite extra. I den fotoförening jag är med i här i våra knutar, har vi träff varje månad där vi a) alltid har en temauppgift som vi levererar två bilder till och b) utvärderar två raw-filer som någon annan tagit men som alla redigerat på eget sätt som om det vore en egen bild. Jättespännande minsann och i tema uppgiften ser man verkligen hur olika vi människor tänker och vi får många ahaa-upplevelser. I redigeringsuppgiften bjuds det också på många överraskningar när vi beskär olika, färgsätter och drar i spakar hejvilt. Synnerligen varierande bilder där också och så otroligt lärorikt!

LEAVE A COMMENT