Var det en tromb som drog förbi?

Hej svejs!

Igår när jag kom hem från jobbet så var det nästan som ett vakuum i luften, totalt vindstilla och jättekonstig känsla. När jag parkerat bilen så började vårt äppelträd att veva runt ordentligt och det blev ett dånande och vinande ljud i luften så jag valde att sitta kvar i bilen en stund. Efter ett par sekunder drog ett vredesfullt oväder förbi och jag undrar om det var en mindre tromb, eller nåt sånt. Det var jätteotäckt och det blev alldeles vitt utanför, och efter en stund var det som bortblåst.

När jag sedan började titta runt så började jag i uterummet och där var det alldeles fullt med skräp, grenar, löv, vatten.. en enda röra. Vid ytterdörren och på husväggarna är det alldeles som blästrat med löv, jord, insekter.. som om de blivit fastsprutade med en högtrycksspruta. På gräsmattan ligger gigantiska grenar överallt och träd har fallit lite här och där. Ett träd låg ut över stora vägen så pappa fick rycka ut och släpa in det på tomten så det inte förstör bilarna som åker förbi. Det största trädet som fallit ligger en meter ifrån växthuset och pallkragarna så jag tackar högre makter att det inte rasade lite mer åt sidan. Jag hade inte orkat montera ihop ett nytt växthus.

Nu inväntar jag att det här lågtrycket ska lämna oss så jag kan ta tag i och skrubba rent husfasaden, torka rent och sopa rent i uterummet och sen får vi börja såga upp det stora trädet till ved. Och sen tänker jag kontakta trädhuggarfirman som får komma och röja bort de gamla stora träden runt växthuset. Det här vill jag inte riskera att det händer igen.

VARFÖR ska allt hända precis när Micke åkt till Norge för att jobba? Det är alltid samma sak.. livet på landet hörrni..