En solig dag på Högbo bruk

Att stanna till en dag på Högbo bruk utanför Sandviken är verkligen värt sina timmar. På glasbruket kan man se på när de blåser glas till de mest märkliga och häftiga former. Vi såg på när en liten fågel gjordes, med vingar, näbb och allt. Och det gick fort!! Tjiff-tjoff så var fågeln i brännugnen. Jättehärliga flaskor stod här och var och jag fick nästan lite känslan av de där bandeljärerna i filmen Fernando på julafton.. en kort, en lång, en tjock och en smal. Lite kul liknelse faktiskt :)

Runtomkring var det härlig atmosfär och åker man dit med barn så finns det en jättestor lekpark och även lite djur att titta och klappa på. Tänk bara på den livliga forsen och allt vatten runtomkring *har total ångest för vatten när barn är i närheten.. det är nästan så det svartnar för ögonen på mig av rädsla*

På det lilla caféet kunde man sitta ända ut i forsen på en liten grusrimpa där de ställt jättevackra smidesmöbler. Det satt andra gäster där samtidigt som oss så jag ville inte plåta runt hur som helst. I den lilla smedjan kan man se på när de smider olika produkter, eller köpa med sig en liten nyckelring som ser ut som en repknut, eller kanske små väggkrokar gjorda av skiftnycklar. Fint med hantverk!!

Det fanns även en liten gårdsbutik vid parkeringen, och där fick en liten handgjord lunchpåse i vitt med blå magnolior på följa med mig hem. Den var helt perfekt att lägga ner kameran i när jag inte plåtade. Mycket bra, och för bara 65 kr. Vilket kap.

I området fanns även butiken Björk & Berries som säljer hudvårdsprodukter, men mer om det en annan gång.

Ska du på utflykt, så kila iväg till Högbo bruk vetja. Där kan du lätt spendera en halv dag och känna lugnet sänka sig!

7 juli, 2019

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  4 juli, 2019

  Älskar såna där coola ställen! Kan gå runt hur länge som helst! Kanske blir det ett besök framöver just där. Min barndomskompis bor precis i närheten, dessutom.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   7 juli, 2019

   Ja men det är ju perfekt, slå två flugor i en smäll och hälsa på kompisen och gör en utflykt vetja :). KRAM

LEAVE A COMMENT