Att äntligen ha planterat en honungsros i trädgården

Något jag velat ha länge är en honungsros. Jag har såklart sett dem många gånger men jag tror jag blev så där riktigt fast när vi såg en vid Krusmyntagården på Gotland. Vilket hav av små doftande rosor!! Att hitta någonstans i vår trädgård där den kan få växa var mindre enkelt men till slut så bestämde jag mig för att den ska stå i hörnet på huset. Där kan den slingra sig runt hörnet och synas både från framsidan men också från vägen.

Jag fick gräva och ta i så svetten lackade för vårt hus ligger på en stenhäll, med ett väldigt grunt lager av gräs.. eller knappt gräs heller, sen kommer det några centimeter jord innan det är dags för en sjuhelsikes massa sprängsten och stora stenar som man använt som underlag.

Jag grävde en stor grop, så djupt som jag kunde och sen fyllde jag den med riktig ros-jord innan jag stoppade ner busken enligt konstens alla regler. Nu hoppas jag bara att den tar sig och klarar av att leva i vår sten-jord. Håll gärna tummarna är du snäll :-)