Ett snabbstopp på Krusmyntagården

När vi först kom över till Gotland så hade vi bokat in oss på ett padelpass inne i Visby, så hälften av gänget tog husbil och husvagn ut ur stan och upp mot Fårö medan de väntade på oss. De hamnade vid Krusmyntagården och när vi kom för att möta upp dem så gick vi runt och kikade en snabbis innan vi for vidare.

Adam är på väg in i butiken för att se om det finns något kul att shoppa med sig.

Ute i själva kryddträdgården surrade det fullt av humlor, men så himla mysigt och fint det var med gärdesgården runtom, och havet som bakgrund!!

Ett stenkast från havet strax norr om Visby ligger Krusmyntagården. Här kan du fika, äta, handla i vår mysiga butik och strosa i vår örtgård med mändger av olika växter. I femtio år har vi varit det självklara utflyktsmålet för många. Så kom hit du med och njut av dofterna, smakerna och havet! Krusmyntagården med tillhörande örtagård uppfördes av Ingeborg Lingegård 1969-1971.

Lena Blomqvist var ägare under åren 1981-2017 och utvecklade Krusmyntagården till ett välkänt varumärke för kryddblandningar och som ett av Gotlands största besöksmål. Under åren byggdes efterhand butik, restaurang, café samt en webbshop. Nuvarande ägare  är sedan 2017 Karl Törnblom och Joachim Kuylenstierna.

Källa: Krusmyntagården

På väg tillbaka till bilarna satte sig Nathalié under en stor honungsros och jag tyckte bilden på henne blev så himla fin!!

Inne i butiken fanns det jättefin inredning och massor med kryddor, kaffe, te, skorpor och andra godsaker. Restaurangen anordnar grillkvällar och caféet serverar riktig gofika! För att se de mest aktuella öppettiderna så gå in på hemsidan.

Efter en liten stund for vi vidare mot nya mål, vilket ni får se mer om inom kort :-). Nu ska mannen och jag ge oss ut i skogen och leta svamp en stund innan vi ger oss på ännu mer rensande av träd och bråte i trädgården.