Att äntligen få odla potatis

Inlägget innehåller reklamlänk till Granngården

Godmorgon vänner! Idag vankas det kortdag på jobbet och sen är det långhelg. Micke kommer hem redan idag, så vi får en kväll ihop innan han vänder i dörren och åker iväg med ett gäng karlar på fiskehelg.

Efter jobbet igår så skruvade jag så ihop det lilla växthuset, som jag för övrigt inte kan rekommendera (du ser, vi bloggare pratar inte alltid varmt om allt *S*) för det var nog det rappligaste elände jag sett maken till. Skruvarna var som smör så jag fick ta egna skruvar för att ens få det att hålla ihop. Nu sitter det på plats i alla fall.

Sen tippade jag i fyra säckar planteringsjord i varje pallkrage, vände runt det med hästskiten och sen var det dags att plantera ner potatis i de första två pallkragarna. Men hur sjutton gör man det då?

I en pallkrage får det plats ungefär 10-12 sättpotatisar. Gör två rännor på längden och tryck sedan ner potatisarna med groddarna uppåt 10 cm ner i jorden, ca 20 cm mellan varje potatis. Då kan du få upp till 8-10 kg färskpotatis efter ca 9-12 veckor. Om allt går vägen förstås :-)

Jag läste på den medföljande lappen ett par gånger så jag inte gjort något galet innan jag planerade i den andra rännan. Efter en kort stund var alla potatisar på plats och nu är det bara att vattna, hoppas på sol och värme och vänta.

För er som såg min jakt på gummistövlar i ett tidigare inlägg så måste jag få tipsa om de jag till slut köpte på Granngården. Så oändligt sköna Tretornstövlar med mjukt neopren-skaft som dessutom går att vika ner och få kortare skaft. Dom här kommer jag att leva i hemma, det är ett som är säkert.

Ha en alldeles underbar onsdag mina vänner!

20 maj, 2020

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  20 maj, 2020

  Så jäkla trist med rappligt skit! Sånt blir man bara på dåligt humör av. Jag brukar alltid fundera på hur man som tillverkare och leverantör av sånt kan stå för det man säljer och vara stolt över det. Pinsamt!

  Kul med potatisen. Vi satte i helgen. Vääääldigt sent, men nån gång kommer det väl upp.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   20 maj, 2020

   Ja, det är faktiskt riktigt pinsamt!
   Oh.. då är vi ännu senare då som fick ner våra potatisar igår.. men den som väntar på nåt gott :.).
   KRAM

LEAVE A COMMENT