Använd dina vaser och ljuslyktor på nya sätt

På vårt vardagsrumsbord står en hög vas, en mindre kruka (?) och två ljuslyktor ifrån märket Louise Roe. Kan man göra något annat än att bara ha blommor i dem? 
vas ljuslykta louise roe

 

vas ljuslykta louise roe

Man kan absolut använda vaser och lyktor till andra saker än de man tänker sig. Den höga vasen har jag hittills bara haft höga blommor i, som du kan se här, här eller här, men ALLTID när vi har besök så tas den höga vasen bort från bordet för att den är i vägen för teven. Det är ju inte så kul om man köpt nya fina fredagsbuketten och så landar den på golvet :-).

Jag kände att jag fick tänka lite nytt och gjorde helt enkelt så att i den stora ljuslyktan fick en julros hamna så det blev alltså en kruka. I den höga vasen fick ett stort gammalt och lite fult blockljus hamna. Ytan på vasen gör att ljuset inte syns men det skapar ett vackert sken.

På detta viset fick jag både blommor och ljus på bordet OCH vasen får stå kvar även om vi får besök. Vilken seger!

vas ljuslykta louise roe

 


vas ljuslykta louise roe

Att krypa upp i soffhörnet med en tidning är ren vardagslyx. Dock var det väldigt länge sedan som jag köpte en papperstidning då jag försöker tänka lite miljövänligt och ekonomiskt och läser i princip alla magasin jag vill via iPaden. Månadskostnaden för det är nästan lika som en enda heminredningstidning.

Hur gör du med dina vaser och ljuslyktor? Tipsa gärna om du använder dem till annat än det normala!