And so it’s begin

161120_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_advent_louiseroe_hyacint_mossa_tallgren_adventsljus_adventstid_juletid-3435

 

161120_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_advent_louiseroe_hyacint_mossa_tallgren_adventsljus_adventstid_juletid-3437

 

161120_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_advent_louiseroe_hyacint_mossa_tallgren_adventsljus_adventstid_juletid-3438

Nu börjar vi välkomna advent och jul i vårt hus. Igår knep jag en liten grantopp som står i vasen på köksbordet och på vardagsrumsbordet har en liten hyacintgrupp fått segla ner i vår lilla vas tillsammans med grön mossa. I stora vasen är det spretiga tallgrenar som hjälper känslan av att ta in naturen.

Nu längtar jag tills hyacinterna börjar slå ut och dofta så där ljuvligt så att det nästan inte går att slita näsan ifrån dem :-).

När jag tittade på TV4’s nyhetsmorgon i morse och såg bilderna som tittare taggat med #nymojul så blev jag först förskräckt när jag såg att det redan står klädda julgranar i våra svenska hem, men sen började jag tänka.. egentligen så är det ju ganska smart att börja redan vid adventstiden för efter jul och nyår vill i alla fall vi slänga ut julen. Jag kom även på att vi faktiskt också tidigare år har haft granen framme tidigt, men inte före advent.

I år tror jag inte att det blir någon stor gran utan en lite mindre variant, jag tycker bäst om dem.

19 november, 2016

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  anneliesblomsterochbakverk

  20 november, 2016

  Så fint du gjort! Den här första tiden är verkligen härlig, när adventslängtan sätter fart. Älskar också hyacinter men här hemma blir det bara svagdoftande vita. Ha en fin söndag kväll. Kram!

 2. Svara

  home2tiny

  21 november, 2016

  Så himla fint du gjort, enkelt, stilrent och en härlig julkänsla. Själv brukar jag ha det mesta färdigt till advent för precis som du skriver åker allt ut här i svarta huset på typ nyårsdagen…… men i år ligger jag lite efter, mycket på grund av branden och att det fortfarande är ett mindre kaos här, men, men….. det blir jul ändå….. Stora kramen vännen Tina

LEAVE A COMMENT