Äntligen följde alla med till Romme Alpin

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

 

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

Något jag drömt om är att min familj skulle fångas av att åka utför då jag själv har åkt slalom sedan jag var liten, och äntligen hände det. Här ovan ser ni båda våra, vuxna och utflyttade, barn som äntligen ville testa :-). Denises Adam har vi inte övertygat ännu men vi hoppas :-).

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

 

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

Min sambo har inte heller varit biten av skidåkning men efter att vi var i Säfsen med våra vänner så sa han helt plötsligt en kväll i soffan att han ville ha hjälp att hitta utrustning som kunde passa honom och att han ville åka igen. Jag höll på att svimma av glädje och redan några dagar senare hade vi invaderat Intersport i Västerås och kom hem med bra grejer. Det här skulle alltså betyda att det inte var en engångsföreteelse *kärlek*.

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

 

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

 

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

Nu ville även då våra barn prova på, så Micke föreslog en lördag i Romme alpin så vi fick sällskap av Mickes bror Stefan och deras söner.

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

Foto: @Micke
Trots en av de bästa kameror och objektiv som testats så lyckas jag inte bli skarp i händerna på min älskade sambo. Jag har bestämt mig för att byta ut en av mina nuvarande kameror till en smidigare variant med inbyggd stabilisering så min sambo lättare kan fånga skarpa bilder när vi är på trevligheter tillsammans. Jag har sneglat på en Sony A6500, en Panasonic Lumix GX80 eller en Panasonic Lumix GX8 men det är inte lätt att välja när båda kameror har sina övertag över varandra. Det enda jag kanske, helt okunnig om dessa märken, gillar mer hos Panasonic är möjligheten att hitta mindre, smidigare och mer ljusstarka objektiv. Krav är att kameran ska vara så liten som möjligt men behöver inte vara superkompakt. Däremot vill jag helst ha pannkaksobjektiv så att kameran kan gå ner i fickan på jackan :-).

Om just du har ett bra tips till mig så tar jag det mer än gärna. Är du en Sonyälskare eller en passionerad Lumix? Hit me med alla synpunkter!

Om jag ska säga något annat om bilden ovan så bara måste jag hylla min skidjacka som jag fick i födelsedagspresent. Den är lätt, smidig och hur skön som helst. Det är en Bergans Oppdal Insulated jacket och ska försöka recensera den mer separat.

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

 

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

 

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

 

Att åka och lära sig åka slalom och snowboard i Romme Alpin med hela familjen

Vi åkte till Romme och i början hängde jag med kidsen i barnbackarna men sen fick vi med dem upp i sittliften och åkte långa gröna och blå backar nerför och hade en lugn och skön dag i skidbacken. Efter åkning i både sol, lite dimma och en hel del snöande så avslutade vi dagen i en av de fina toppstugorna med fika innan vi åkte ner en sista gång. Sju timmars skidåkning gav oss trötta ben men glada miner.

Kidsen är båda två bitna och ska absolut åka igen så nu har jag tydligen skapat tre utförsåkare :-). 

Om du vill läsa mer om hur det fungerar i Romme med priser och liknande så läs detta inlägg.