Att åka skidor i Romme Alpin

Bor du i Mellansverige och älskar skidåkning? Då är Romme Alpin ett riktigt bra alternativ på nära håll! HÄR hittar du deras hemsida

skidåkning i romme alpin

 

skidåkning i romme alpin

Vad gillar ni min söta lilla “GoPro-knopp” :-). Så ser det ut när man är så osmart och glömmer kamerafästet hemma.. så ingen film idag!

skidåkning i romme alpin

För att åka utför behöver du ett Skipass (liftkort) och priserna för ungdomar ligger på 295 kr för 1 dag. Priset för vuxna är 370 kr för 1 dag. Det är kanske inte det billigaste, men det håller sig i samma klass som andra skipass för denna storlek av anläggning.

Behöver du hyra skidutrustning så som exempel så kostar ett fullt paket mellan 155 – 305 kr för barn och ungdomar och mellan 230 – 325 kr för vuxna, allt beroende på vilken erfarenhet som finns sedan tidigare. Jag hyrde skidor och stavar då jag har egna pjäxor och egen hjälm. Då fick jag hjälp att ställa in skidorna direkt medan jag hade pjäxorna på mig vilket var supersmidigt.

Servicen vid uthyrningen var riktigt smart tilltänkt med egna små ingångar med nummersystem så du fick ett eget “bås” med hjälp. Skönt att inte behöva trängas med andra när man ska prova ut sin utrustning. Pluspoäng! Samma sak om du ville köpa liftkort, då satt det trevliga personer i “luckor” och fixade liftkorten, så även där var det korta köer.

Är du nybörjare så rekommenderar jag att ta en skidlektion. Det kostar lite olika beroende på vilken typ, längd och kunskapsnivå du vill ha på din lektion, men det är väl investerade pengar. Jag har aldrig tagit en lektion själv, men det gjorde jag denna gång när jag var till Romme och fick direkt veta saker som jag gör “fel” så nu vet jag vad jag behöver öva på. Mina högersvängar är för svepande och jag är för stel i min vänstra sida. Bra information!!

skidåkning i romme alpin

Jag är slalomåkare sedan jag var 3-4 år gammal, men gillar inte att åka svarta backar. Jag tycker om att glida fram och njuta av naturen, inte bara “ta mig ner fort”. Jag vill stanna upp ibland och fotografera träden, snön, kanske ta en selfie mot solen och ha det bra. Jag kan åka i dom branta backarna också men det är inte det som jag njuter av. Romme är så bra för det är en liten anläggning med stor potential så är man några som åker tillsammans och vill åka med olika svårighetsgrad så kan man åka upp i liften tillsammans, välja varsin backe och mötas nere vid liften igen utan att behöva vänta i evigheter på varandra eller komma till olika sidor av fjället.

När jag var dit senast så var jag det för att göra väninnan Linda sällskap då hon ville testa slalomåkning, så det blev inte så många åk men det var lika härligt ändå. Nu vill min sambo också åka mer slalom än vad han velat tidigare så nästa vinter hoppas jag på många turer till Romme Alpin, för det är en riktigt bra anläggning som jag gärna vill tipsa om, helt osponsrad :-).

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  8 mars, 2017

  Det är ju så härligt med utförsåkning. Har varit i Romme några gånger, innan de byggde ut. Har hört att det blivit jättebra. I år blev det ingen skidåkning för min del. Men det kommer ju fler vintrar.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   9 mars, 2017

   Japp, fler vintrar blir det och vem vet, då kanske vi kan anordna en liten tjejtripp med skidåkning, god mat och härligt sällskap :)
   KRAM

 2. Svara

  Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

  11 mars, 2017

  Det var där jag lärde mig åka slalom, när jag gick på högstadiet och vi åkte dit :) Jag gillar inte heller svarta backar :P Så härligt med vinter! :)

  • Svara

   Ulrica

   17 april, 2017

   Åh vad skönt att höra att det är fler än jag som inte gillar de svarta backarna :). Jag får alltid frågan varför jag inte vill åka där..

 3. Svara

  mittgodastefinaste

  12 mars, 2017

  Där har jag inte varit på 20 år!!! Kanske dags igen!

  Ha en fin söndag!

  Kram Jenny

  • Svara

   Ulrica

   17 april, 2017

   Japp, upp till Dalarna med dig :-)). Det som är skönt är att det inte är så långt ifrån oss.
   Kram

 4. Svara

  Caroline

  12 mars, 2017

  Brukar se folk från Romme Alpin i vår backe här, Järvsöbacken. Fina dagar nu i backen :)

  • Svara

   Ulrica

   17 april, 2017

   Järvsöbacken, där har jag aldrig varit. Det kanske jag måste titta närmare på :).
   Kul att du hälsar på!!

LEAVE A COMMENT