I Visbys historiska ruiner

1607_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_ringmuren_ruiner_innerstaden_visby-7053

 

1607_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_ringmuren_ruiner_innerstaden_visby-7064

 

1607_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_ringmuren_ruiner_innerstaden_visby-7069

 

1607_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_ringmuren_ruiner_innerstaden_visby-7077

 

1607_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_ringmuren_ruiner_innerstaden_visby-7083

Att försöka ta en hyfsat seriös bild ihop med min älskling, det är nästan omöjligt för det ska busas, busas och bråkas.. så även om jag fick en bra bild till sist så får den här symbolisera alla skratt istället.

1607_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_ringmuren_ruiner_innerstaden_visby-7148

Att vandra runt innanför Visbys ringmur, bland alla gränder och ruiner, kändes som att jag kastades tillbaka flera hundra år i tiden. Ni, precis som jag, som är besatta av serien Outlander och böckerna som hör till serien skulle känna er som Claire när ni gick runt bland ruinerna. Jag vill sååå gärna veta hur det kändes att bo i dessa slott och ruiner när det begav sig. Att det var kyligt kan jag räkna ut med lillfingret så jag skulle nog inte klara mig värst länge, men ändå.. hur var det egentligen?

Detta var verkligen en höjdpunkt på resan!! Tyvärr så var det iskallt och blåste halv storm så upptäckarlusten avtog lite grann, men mot eftermiddagen blev det bättre som tur var. Vi gjorde som turister gör och tog det lilla turist-tåget runt ringmuren och fick höra dess spännande och skräckinjagande historia om både kärlek och ond, bråd död. Vi campare fick en hel del förmaningar om vad man inte får göra, om man ville undgå “di sma under jordi” som kom och förbannade oss annars :-)

Nu tror jag ju inte att någon annan som planerar att åka till Gotland missar Visbys ringmur och innerstad, men jag slår gärna ett slag för det ändå. Det var verkligen verkligen värt besöket!!

Idag är det redan måndag och resan börjar sakteligen gå mot sitt slut, och idag hoppas vi att vädergudarna är med oss hela dagen för idag blir det strandhäng med matsäck, korsordstidning och brassestol.. så håll tummarna för att vindarna håller sig lugna och molnen sover vidare.

Spara