Vinterkväll på Ulriksdals slottsträdgård

 

Bosse Rappne, känd från TV4, driver slottsträdgården vid Ulriksdals slott, och i torsdags anordnade han eventet Vinterkväll med lite körsång, mat och dryck, fina priser på julblommor och dekorationer och bara lite julmys.

Min sambo jobbar ju utomlands och kommer hem sent på torsdagar så jag gjorde sällskap med mina föräldrar då min mamma beundrar Rappne och Ulriksdals trädgård är en oas hon gärna åker till.

Vi började med att äta en supersmarrig surdegssmörgås med gubbröra på, följt av en lingon- och kanelpanacotta och en stor balja te. I min värld så är jag en stor tedrickare, men vill endast dricka färdigt påste, och här fanns det bara löste så det är minuspoäng för mig. Lyxproblem :-)

Fotnot: De två översta bilderna är tagna med min splitternya portabla studioblixt, en Profoto A1, för er som är fotointresserade! Jag köpte Nikons variant av A1:an och kör helt manuellt på min Fujifilm, det funkade utmärkt och var väldigt enkelt. TACK till Profoto som demonstrerade detta för mig på Scandinavian Photo och gjorde shoppingvalet lätt :-)

 

Blommor, blommor och åter blommor. Dessa hyacinter var allergivänliga och gav min näsa en stor besviken chock, för dom luktade verkligen absolut ingenting :-). Jag gick vidare och försökte fotografera och filma, för det var nästan omöjligt bland alla människor.

 

Den här kvällen hade de öppnat upp växthusen där alla julstjärnor odlats inför julhelgen, och himmel.. det var verkligen julstjärnor i långa långa banor.

 

 

Att gå runt i en handelsträdgård är någonstans lite balsam för själen. Man måste ju inte shoppa bara för att man går in i en butik. Med oss hem följde två små glöggmuggar i keramik och mamma och pappa köpte en vit julstjärna och en något ovanlig form av amaryllis som dessvärre gick av i påsen. Mamma såg riktigt ledsen ut :(. Lika besviken var hon över att inte få ens en glimt av Bosse Rappne, som är en av hennes förebilder. Han var liksom försvunnen i någon av alla folkhorder..

När vi kom hem stannade mina föräldrar kvar och inspekterade våra nya kalkmålade väggar, som jag för övrigt ska visa en annan dag, och tog en lång och skön fika i soffhörnet.

16 november, 2017

RELATED POSTS

3 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  19 november, 2017

  Vad mysigt! Och wow. Dina bilder! (som vanligt). Mysig film.

  Ha en fin söndag!

  Kram Lena

 2. Svara

  Jeanette

  21 november, 2017

  Jag har aldrig varit där men dina bilder får mig att vilja åka dit!

 3. Svara

  jenny

  5 januari, 2018

  Du skriver att du kör Profoto manuellt på din Fuji… Hur gör du då?
  Jag ska precis beställa min Profoto a1 till Nikon men vill kunna använda den till Fuji också om det finns något sätt att samköra dessa :D

  Jättetacksam om du orkar berätta <3

LEAVE A COMMENT