Vi hittade en gömd sagostig

Häromdagen fick Denise ett tips om en liten undangömd sagostig som hon ville ta med William till. Sagt och gjort, vi åkte dit för att se vad det var. Det var helt enkelt en bit grusväg där grannarna som bor där har “inrett” små olika världar längs vägen. Ibland fanns det enstaka saker utställt här och där och ibland lite mer arrangerade saker.


För oss vuxna kanske det inte var det allra mest spännande, men lite kul ändå att se hur de gjort. För William däremot var det verkligen en sagostig – han letade efter varje liten sak och ville visa allt som fanns. Häng med så får ni se lite av vad han hittade i skogen.

Om man ville ta sig en glögg så fanns det längs vägen :-)

Tomtarna har tydligen flyttat till Enköping :-). Här blev man välkomnad till tomteland bland tallar och granar.

William tog med sig sin bollibompa-drake så han skulle få träffa alla figurer i skogen.

Här kunde man gå på både puben, krogen och baren på samma ställe. Smart :-). En iskall Mariestad tack :-)

Själv fastnade jag mest för alla lupiner som blommade för fullt i dikeskanterna. Många avskyr lupiner som pesten, men jag som tampas hårt med andra invasiva växter hemma i trädgården ser lupinerna som en drömblomma i jämförelse. Invasivt må så vara, men det är i alla fall vackert ogräs, det kan ingen ta ifrån lupinen :-)


Vi stannade på sagostigen någon timme innan vi for vidare till nästa utflyktsmål, som ni får följa med till i ett annat inlägg.