Vi firar mina föräldrars safirbröllop på Fårögården

Mina föräldrar har inte varit gifta sedan 1850 förstås, men såväl i hela 45 år och firade safirbröllop i går. Kvällen till ära blev det middag på mysiga Fårögården, dit vi cyklade från Sudersand där vi hade turen att få varsin ställplats över natten.

Mamma fick sig ett smarrigt vitt vin till ryggbiffen som hon beställde. Det gjorde för övrigt även pappa och Micke.

Jag, som dels inte är någon köttälskare, eller känner att det är värt att slänga ut dyra slantar för en huvudrätt när jag aldrig får i mig en hel måltid, jag tog en förrätt med burrata, rostade mandlar, jordgubbar, rosmarin och balsamico. Jag lovar att jag nästan hade kunnat slicka av tallriken efteråt, för det var så sjuhelsikes gott.

Vi njöt i kvällssolen, det var så himla mysigt.

Inredningen var precis så där som jag gillar, lite ruffigt, enkelt och vintage-inspirerat. Att omvandla ett gammalt bryggeri på det här sättet är verkligen en vinnare tycker jag. Så här beskriver de själva sin restaurang:

Fårögårdens restaurang & bar bjuder på generös gotländsk medelhavsmat i gårdens charmiga gamla stall med stor solig uteservering. Här kan du starta dagen med frukost, återkomma till lunch, avsluta med middag i solnedgången och senare kanske en drink under stjärnorna. Egen gårdstillverkning av nyrostat kaffe och gelato. Vi fixar gärna din fest, här hos oss eller hemma hos dig.

I vackra Fårö östra skola från 1850 huserar Fårögårdens mysiga B&B. Rummen som är i varierande storlekar är ljust och enkelt inredda för skön vila. Stora sociala utrymmen för egna eller gemensamma aktiviteter både inne och ute. Här vaknar du med havsvind genom fönstret, kanske tar du den vackra grusvägen ner för ett morgondopp innan första koppen nyrostat kaffe och frukost i vår restaurang. Och det är riktigt nära hem efter en god middag i solnedgången!

Stort TACK för en riktigt jättemysig kväll med smarrig mat, mysigt sällskap och glada skratt. Vad vore vi utan er, min älskade mamma och pappa ❤️