Vi avslutar vår tur på Smögen

Nu börjar vår resa gå mot sitt absoluta slut.. sista dagen innan hemfärd tog vi oss till Smögen, för sen skulle vi göra en liten “avstickare” till Borås för att hämta bildelar innan vi åkte hem.. och för er som då börjar fundera så kan jag säga redan nu, att JA, det var en rejäl omväg :-).. men allra först så stannade vi vid inloppet till Fjällbacka och bara sträckte på benen efter att ha åkt från Strömstad ner mot Smögen. Det är inte så många mil fågelvägen, men det är smalt, slingrigt, mycket bilar.. så det var skönt att bara stanna till en stund.

Sen så mot eftermiddagen kom vi fram till Smögen, tog en promenad på bryggan och vi parkerade vid ICA alldeles vid bron då det var fullt på alla ställplatser. Inte direkt någon överraskning :-). Vi åt en varsin glass på bryggan, jag pratade med en konstnär som målade helt magiska akvarelltavlor med motiv från Bohuslän och hon fick det att klia ännu mer i fingrarna efter att plocka fram penslarna igen.. sen gick vi tillbaka till husbilarna, handlade lite kallskuret på ICA och åt upp alla resterna som fanns i kylen.

När kvällen kom hade jag gett mig sjutton på att hitta en parkering med lite mer utsikt än en ICA-butik så jag tog med mig Thomas och Nathalie och vår husbil och åkte ner mot Smögen-bryggan och hittade den perfekta lilla parkeringen vid minigolfbanan. Där kunde vi stå hela natten för nästan inga pengar och fick världens utsikt på köpet. Nathalie och jag klättrade upp på klipporna för att fotografera solnedgången och sen sov vi gott med havet som utsikt.

På morgonen var det dags att ta en långpromenad längs klipporna, titta på maneterna och mamma stod och bara vilade och njöt av utsikten över kobbar och skär.

Den vänstra av ovanstående bilderna, den ska jag ge mig på att avbilda med akvarellerna. Det blir en utmaning vill jag lova… men öva, öva, öva sa konstnären till mig.. så det är bara att köra på :-)

Micke måste alltid utmana mitt stackars hjärta med att klättra på klipporna och till slut så hittade han en plats att sätta sig och sitta still på.. så jag kunde andas ut en stund.

Efter att ha vilat på klipporna en stund så for vi vidare mot Borås och sen hem för att börja vardagen igen. Tack för en underbar semester, hela familjen ❤️