Veckans snapshot – v. 20

Inlägget innehåller reklamlänk till Cervera
Foto: Canon EOS R : Canon RF 35mm/1.8 macro

Veckans snapshot

Hej söndagkvällen! Idag har vi fått besök av goda vänner som kom över på motorcykeln och hälsade på. Under den stunden så var solen framme och vi kunde sitta ute och fika.. så mysigt!! När de åkte hem så krattade vi ut 6,5 ton grus på uppfarten så det ser lite fräschare ut. När Micke åkte så ställde jag mig och började elda upp en gammal rishög som de gamla ägarna lämnat kvar. Det fanns en hel del skräp där i också, och jag använde mig av en stor eldtunna för att sätta eld på hela rishögen vågar jag inte.. det skulle bli en lite för otäck majbrasa.

När jag gick in för att duscha av mig damm, brandrök och svett så tog jag med några grenar av hägg från trädet bakom garaget. En lite vildvuxen bukett ser så somrig ut tycker jag. Senare ikväll så landar jag nog här med serietittande och tända ljus i favoritlyktorna.

Veckans bästa

Veckans bästa den här veckan var faktiskt allt umgänge med nära och kära. Punkt :-)

Veckans inte så bästa

Att den här långhelgen tog slut alldeles för fort!! Och att jag skar mig på en trasig glasflaska som jag hittade i rishögen jag skrev om ovan. Förbannat ont gjorde det..

Veckans fundering

Det här med Covid-19 och live-uppdateringarna på Aftonbladets hemsida. Varför är det så många privatpersoner som skriver inlägg efter inlägg och frågar efter statistik över hur många som avlidit, vilka län de kommer ifrån och vilka åldrar de är i? Jag dömer absolut ingen men jag är genuint nyfiken på varför det är så intressant att veta om person x som är 73 år gammal och bor i Östergötland har gått bort. Upplys mig gärna!

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  25 maj, 2020

  Ja helgen har verkligen gått fort. Och mina tio dagars ledighet har gått extremt fort!

  Aj då, inte kul att skära sig. Än mindre skära sig på skit som de inte tagit bort. Inte ok! (Om ni inte kommit överens om det förstås).

  Hehe, ja det kan man undra varför specifika personers dödsfall är intressant. Kan möjligen tänka mig att det är intressant om man känner/är bekant med någon på platsen och vill veta om den gått bort. Men har svårt att tänka mig att det är så många av de som hör av sig till Aftonbladet.

  Ha en fin start på veckan!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   25 maj, 2020

   Ja men just det.. du har ju varit extra långledig. Hoppas verkligen att du fått ut det du ville och behövde av dessa dagar 🌷.

   Njae.. vi var absolut inte överens om att det skulle lämnas.. men vi ville inte bli föremål för eventuellt skitsnack i byn så vi valde att inte bestrida detta utan vi röjer upp själva så får det vara bra så. Vi var inte heller helt säkra på vad som gällde vid försäljning och “städning” av en trädgård men när vi visat bilder och pratat med mäklaren så står det helt klart att det inte gått rätt till.

   Jag tänker mig mer att det handlar om att man vill veta exakt hur många som gått bort i vilka län och vilken ålder de är i.. inte om någon bekant gått bort, utan mer generellt. Om vi skulle ta dig och mig tex.. så skulle jag skriva till Aftonbladet och upprört fråga exakt hur många som avlidit i Uppsala län och vilken ålder de är. Jag börjar fundera på om det är av någon form av rädsla att si och så många i samma ålder som en själv gått bort i det län man bor i.. eller?

   Ha en jättefin dag, vännen! KRAAM

LEAVE A COMMENT