Världens godaste wienerbröd på väg genom Ystads långa strand

Vår väg fortsätter genom Skåne och Österlen, och vi var rejält sugna på go’fika och Google hjälpte oss att tipsa om Fritidsbaren längs Ystads strand. Caféet var ganska trångt och roligt inrett med starka färger, mönster och dekorationer och i den väldigt smala och branta trappan upp mot övervåningen så satt en skylt att det var viktigt att hålla avstånd till varandra. Jag hade nog tyckt att en skylt med uppmaning att hålla i sig ordentligt i räcket varit mer passande :-)

Att parkera med husbil var hyfsat enkelt då vi kom lite senare på eftermiddagen, men hade vi kommit på förmiddagen hade det kanske varit lite mer trixigt att ta oss ner på strandparkeringen.

Caféet var tydligen världsberömt för sina wienerbröd så vi tog alla ett varsitt sådant och jag säger bara HERREGUUUUUD så gott. Vi var nog alla överens om att det var helt klart bland det godaste wienerbrödet vi någonsin smakat. Lite som en blandning mellan bulle och wienerbröd, extremt luftigt men ändå kompakt och tungt.

En sån bulle skulle jag kunnat äta varje dag resten av mitt liv tror jag. Åk dit och ät en om du har möjlighet, du kommer inte att ångra dig!! Guldklass på riktigt.

Efter fikastunden tog vi en promenad längs strandpromenaden från Sandskogen ända bort till Ystad saltsjöbad och tillbaka. Vilka enorma hus som låg längs stranden, det ena mäktigare än det andra. Vid havet blåste det rejält men det är så himla vackert!

Vi studerade de oändligt många badhytterna som låg längs strandpromenaden. Så himla fina, vissa gamla och slitna, vissa väldigt modernt byggda och vissa bara sådär charmiga. Vi kollade på webben och fann att det fanns några till salu för mellan 120-150.000 kr för en 8 kvm “stor” stuga. Snacka om tillgång och efterfrågan :-). Hur som helst, helt underbara var dom!!

Efter detta gick färden vidare mot nya mål att uppleva. Kom gärna tillbaka för att se var vi landade och vem vi fick en pratstund med.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT