Veckans snapshot – v. 04

Veckans snapshot

Hej söndagkvällen! Nyss hemkommen från en helg i Säfsen som varit mestadels både tipptopp och bottenbotten.. isiga backar tog död på kroppen, men sällskapet var som vanligt toppen. Vi kom iväg lite senare än planerat på grund av olika anledningar, men nu så är jag hemma igen :-)

Veckans bästa

Det får bli den feedback jag fick från några av mina kollegor på konferensen. Både positiv och konstruktiv kritik fick jag, och inombords grät jag en skvätt av alla fina ord jag fick till mig. Jag hoppas de förstår hur tacksam jag är att jag får vara deras kollega och vän och att deras ord gjorde att jag växte flera meter som människa!!

Veckans inte så bästa

Att timmarna på dygnet inte räcker till, jag har sååå mycket mer jag vill göra men jag hinner inte och det gör mig rejält frustrerad. Jag vet såklart om att jag inte är ensam att känna så här, så kan vi bara enas om att uppfinna typ 4 timmar extra per dygn?

Veckans fundering

Det här med reklam för tex Magnum-glass, eller underkläder för kvinnor.. varför är det kvinnor i reklamen som kråmar sig och äter en glass på förföriskt sätt? Vem ska det locka att köpa glass? Är det fortfarande så på detta årtal att vi kvinnor ska göra förförisk reklam för glass för att männen ska köpa? På riktigt, hur ofta är det männen som åker till affären och köper glass bara för att de sett en sån reklam? Är det inte oftast våra barn som vill ha glasspinnar i affären? Eller kvinnor med underkläder, när det oftast är flera kvinnor i grupp som svassar runt i underkläder i reklamen. Gör vi så i verkligheten? Eller är det även där så att vi ska attrahera männen att köpa underkläder åt oss? Är jag totalt stereotyp och genusstörd? Berätta mer än gärna hur du ser på det!

26 januari, 2020
27 januari, 2020

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  26 januari, 2020

  Jag hjälper gärna till att uppfinna 4 timmar till per dygn! Dygnet är ständigt för kort!

  Jaha, oj, finns det fortfarande sån reklam?! Det har jag inte sett på länge. Jag tänker att det nog blir minuspoäng till de varumärken som står bakom sån reklam. Det är ju så pinsamt inaktuellt och fel i tid!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   27 januari, 2020

   Vad bra, då uppfinner vi det :-)
   Jo, lite grann finns det kvar men absolut inte alls så mycket som för ett par år sen. Diskussionen är riktigt intressant däremot :-)
   KRAM

 2. Svara

  Resfredag / Annika

  26 januari, 2020

  Kul att ses en snabbis! Idag var backarna allt i från roliga, isbana hela vägen ner – men helgen som helhet var superlyckad. Förstår att du trivs där!!

  • Svara

   Ulrica

   27 januari, 2020

   Detsamma :). Nej, backarna var inte roliga i helgen! Det var så kul att få se era inlägg därifrån, och det är verkligen vårt smultronställe :). Hoppas vi ses i andra sammanhang snart!

LEAVE A COMMENT