Veckans snapshot – v. 04

Veckans snapshot

Hej söndagkvällen! Nyss hemkommen från en helg i Säfsen som varit mestadels både tipptopp och bottenbotten.. isiga backar tog död på kroppen, men sällskapet var som vanligt toppen. Vi kom iväg lite senare än planerat på grund av olika anledningar, men nu så är jag hemma igen :-)

Veckans bästa

Det får bli den feedback jag fick från några av mina kollegor på konferensen. Både positiv och konstruktiv kritik fick jag, och inombords grät jag en skvätt av alla fina ord jag fick till mig. Jag hoppas de förstår hur tacksam jag är att jag får vara deras kollega och vän och att deras ord gjorde att jag växte flera meter som människa!!

Veckans inte så bästa

Att timmarna på dygnet inte räcker till, jag har sååå mycket mer jag vill göra men jag hinner inte och det gör mig rejält frustrerad. Jag vet såklart om att jag inte är ensam att känna så här, så kan vi bara enas om att uppfinna typ 4 timmar extra per dygn?

Veckans fundering

Det här med reklam för tex Magnum-glass, eller underkläder för kvinnor.. varför är det kvinnor i reklamen som kråmar sig och äter en glass på förföriskt sätt? Vem ska det locka att köpa glass? Är det fortfarande så på detta årtal att vi kvinnor ska göra förförisk reklam för glass för att männen ska köpa? På riktigt, hur ofta är det männen som åker till affären och köper glass bara för att de sett en sån reklam? Är det inte oftast våra barn som vill ha glasspinnar i affären? Eller kvinnor med underkläder, när det oftast är flera kvinnor i grupp som svassar runt i underkläder i reklamen. Gör vi så i verkligheten? Eller är det även där så att vi ska attrahera männen att köpa underkläder åt oss? Är jag totalt stereotyp och genusstörd? Berätta mer än gärna hur du ser på det!