Veckans fototips v.42: Länktips

Idag tänker jag göra det lite lätt för mig och tipsa om en mängd härliga fotolänkar som kan vara bra-att-ha eller bara njuta av.
Nästa vecka är jag tillbaka med ett riktigt tips hur man fotar med blixt nu när det börjar bli mörkt både inomhus och utomhus.

141013_sippa1x

Fotosajter med spektakulära bilder att njuta av:

1x.com
En av världens svåraste sajter att få en bild publicerad på. Sajtägarna kommer från Uppsala så sajten är svensk från början. Titta in och förundras över de helt makalösa bilder som finns där. Fotnot: Bilden ovan är den enda bild jag fått publicerad efter nästan två års försök :)

Pinterest
Här kan du hitta precis allt i fotoväg och även mycket annat. Sök på en stad, ett klädmärke eller vad som helst och du kommer att hitta det här. Jag som inte är så supertrendig gillar fortfarande Tine K’s små ljuslyktor och hennes stora lampor, och söker man på Tine K så får man mycket härlig inspiration!

Flickr
En av världens största fotosajter. Även här kan du hitta både spektakulära bilder eller mer vardagliga bilder. Då jag vet att de flesta av mina härliga läsare är inredningsbloggare så sökte jag på ordet Inredning och fann massor av snyggt men även “härliga” bilder ifrån IKEA-katalogen årgång 1977 :).

Fotosajter där du kan handla fotoprylar och tillbehör:

Cyberphoto : Scandinavian Photo : Fotokungen
Tre stora och bra leverantörer av kameror och tillbehör. Bra service och snabb leverans!!

Kaffebrus
Här kan du hitta tillbehör som batterier, väskor osv. till mycket bra priser.

Fotosajter där du kan lära dig mer om fotografering, bildbehandling osv:

Moderskeppet
Här finns allt du kan tänka dig i bildredigeringsväg. Det finns många gratisguider men om du vill få ut allt så kan du teckna ett medlemsskap som kostar 99 kr/månaden. Då får du “unlimited access” till alla guider och tips som finns. Rekommenderas varmt!

Fotosidan
Sveriges förmodligen största fotosajt med gratis fotoskola, mängder av forumtips, privata bloggar, och mängder med foton.

 

Jag hoppas att du ska hitta något spännande på dessa sidor :).
Välkommen tillbaka nästa tisdag!
Kom jättegärna med önskemål på vad just du skulle vilja ha tips på!