Vad hände egentligen förra veckan?

 

Ja, vad hände förra veckan? Jo, igår var det ju första advent, vilket betyder att nu är det faktiskt officiellt godkänt att gå runt och nynna på julsånger, äta en pepparkaka lite då och då och bara le åt alla skimrande ljus överallt i mörkret.

Adventshelgen spenderade vi i Göteborg men det kommer i ett helt eget inlägg inom kort :-). När vi kom hem så samlades vi kring köksbordet med nära och kära och mumsade på adventsfika och hade det mysigt. Jag fick en jättefin julgrupp av Anni och Anders, och mamma överraskade mig med fyra långa egenstöpta stearinljus. Magi, jag blev alldeles rörd av de fina gåvorna.

Tre saker jag tänkte på förra veckan:

Jag har det bra. Det är sällan man går omkring och verkligen tänker att man har det bra, men det slog mig när jag satt alldeles ensam i soffan, att jag faktiskt har det bra. Ja, jag saknar min sambo som jobbar borta i veckorna och jag saknar våra kissemissar så det gör ont men förutom det så har jag det bra. Jag kan egentligen inte komma på något som jag kan gnälla på, alltså har jag det bra.

Jag är så innerligt glad att jag har börjat pyssla och läsa böcker igen. Jag har nog nämnt det tidigare men det känns så himla bra. Att få krypa upp i soffhörnet med en tjock bok är så lugnande.

Jag skulle verkligen kunna äta upp en hel kartong med pepparkakor och lussebullar om jag bara fick (nej, lite självbehärskning måste jag ha *S*) eller kunde (kroppen klarar inte av en hel kartong tyvärr *S*). Det ÄR så galet galet gott med pepparkakor och lussebullar!

 

Tre blogginlägg som jag läste förra veckan som ni måste läsa:

Min stora lista för vintern av Sara Rönne
(sån underbar inspiration och en stor portion av glädjepepp)

Dagboksnotering från ett höstigt Yosemite av Katarina Wohlfart
(vem vill INTE njuta av bilder från Yosemite?!)

7 recept på julgodis till första advent av Agnes Gällhagen
(lite sent men det finns ju fler adventssöndagar)

 

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Agnes {Cashew Kitchen}

    6 december, 2017

    Åh tack för länken fina!

LEAVE A COMMENT