Vad är ett äventyr i mina ögon?

Ja, vad är ett äventyr i mina ögon?

Angelica som driver Vandringsbloggen har tillsammans med Morakniv startat #kvinnligaäventyrare och ställde frågan om vad är äventyr för just dig? Om man tänker sig en äventyrare så går säkert tankarna till Renata Chlumska eller någon annan som gjort enormt stora äventyr, men för mig innehåller ordet äventyr även helt andra aspekter.

“Ett äventyr för mig är att vakna på morgonen och ta mig an alla utmaningar och val som ska forma min dag. Att åka till jobbet och veta att jag ska göra något nytt och otäckt där andra tror på min förmåga är ett äventyr. Att komma hem och laga den nya middagen från kokboken med nya ingredienser är ett äventyr som kan sluta hur som helst. Att få snöra på mig ett var sköna kängor och hänga kameran runt halsen och kliva rakt ut i en okänd skog med ökande puls är ett äventyr, eller att möta nya människor. För mig är vardagen ett enda stort äventyr med allt vad den innebär.”

Äventyr i naturen

Om jag är ute i min älskade natur så är det absolut ett äventyr att bara ta på sig ryggsäcken med något att dricka, lite gott att tugga på och kameran runt halsen. Då kan jag susa iväg till en skogsdunge i närheten eller en vandringsled lite längre bort, och där letar jag fotomotiv eller bara lyssnar på fåglarna som kvittrar.

Äventyr för min själ

Ett annat stort äventyr för mig är att åka iväg och träffa människor jag aldrig ens pratat med och tvinga bort min låga självkänsla och bara umgås. I många fall är det workshops eller utbildningar och då får jag lära mig nya saker, men ibland är det en gemensam middag och då får jag kasta mig in i en gemenskap vilket är otäckt och helt fantastiskt.

Äventyr för återhämtning

Det är också såklart ett äventyr varje gång jag får ta mig iväg utanför min dörr, känna vinden i håret och bara åka iväg på en klassisk semester utan något mer “spännande” än att lösa korsordet i solstolen. Där samlar jag energi, njuter av familj och vänner och ledig tid.

Äventyr i min vardag

Ett något mer närstående äventyr som väntar är att min sambo efter ett par år med jobb på hemmaplan snart börjar jobba utomlands igen och är bara hemma över helgen. Så har vi levt i flera år tidigare men då har jag haft minst ett av barnen hemma som sällskap. Nu är de båda vuxna och har flyttat hemifrån och jag blir helt själv i veckorna. Med ett stort fotointresse, nygammal passion för att vara ute i skog och mark och en blogg och sociala medier att underhålla så kommer vardagkvällarna att rusa iväg i ett nafs, men ett äventyr blir det att få vara lite ensam och längta efter varandra.

Vad betyder ordet äventyr för dig?

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  Lisa / livet från den ljusa sidan

  23 mars, 2017

  Sett frågan – och reflektionen – hos många här i veckan och jag tycker att det känns härligt att se små utflykter och nya situationer som äventyr. Själv har jag inte tänkt så innan, för äventyr för mig kittlar lite mer. Lite mer i utkanten av bekvämlighetszon liksom. Kittlande! Jag ska inte säga att det behöver vara relaterat en resa, men inte heller när jag tar med barnen upp på varken Hammarbybacken eller Åreskutan. Det krävs lite mer liksom.. annars har jag andra ord jag använder. Utflykter, livsnjutande, naturnjutande… Men kanske dags att tänka om?

  • Svara

   Ulrica

   18 april, 2017

   Nej, jag tycker det är befriande att vi tycker och tolkar olika, för då blir det roligare att läsa, roligare att debattera och respektera olika. Tänk om alla tänkte och gjorde likadant, så trist det vore :).

 2. Svara

  Jenn - forever abroad

  24 mars, 2017

  Jag skrev också om detta igår och gillar väl också att se äventyr i det lilla. Jag har nog alltid letat efter äventyr. Som tonåring var det enda jag ville att flytta söderut. Sen ville jag utomlands. Och nu när jag bott i Finland under 2 år känner jag suget efter adrenalin och äventyr och har fått lära mig ännu mer att hitta äventyret i mindre saker. Man måste liksom inte lämna allt och dra till Indien, det blir dessutom lite tröttsamt i längden att alltid jaga de stora äventyren ;)

  • Svara

   Ulrica

   18 april, 2017

   Ja, du har verkligen varit en äventyrare :-).

 3. Svara

  Lena - gott för själen

  24 mars, 2017

  Härligt att få ta del av så mångas syn på vad äventyr är för dem. Jag ska också ge min syn inom kort.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   18 april, 2017

   Jag tycker din syn på äventyr var väldigt härlig att läsa :). Kram

 4. Svara

  Anette

  26 mars, 2017

  För mig är nuet ett äventyr. Det nuet som jag lever i precis just nu!

  Efter ett par år som singel med inställningen “jag ska definitivt inte inleda något distansförhållande” blev jag helt tagen på sängen när jag föll pladask för killen jag nu träffar, som bor 26mil bort.

  Att få känna de här känslorna igen, pirret, nervositeten när vi varit ifrån varann ett par veckor, närheten o värmen från en annan människa – i totally love it!

  Han är full av överraskningar, hela tiden – bara positiva såklart – och jag fullkomligen spritter av glädje varje dag. Hela tiden!

  För mig va det ett äventyr att även träffa hans familj första gången. Och när han träffade min familj.
  Känslan att känna sig så välkommen o hemma hos människor – så pass hemma att vi redan nu allihop bokat in höstens resa till Nashville!
  Och DET kommer bli ett äventyr oxå skulle jag tro :)

  • Svara

   Ulrica

   18 april, 2017

   Men åh, vad glad jag blir när jag läser om din glädje <3. Så underbart att du får uppleva den kärleken!!
   KRAM

LEAVE A COMMENT