Vad är ett äventyr i mina ögon?

Ja, vad är ett äventyr i mina ögon?

Angelica som driver Vandringsbloggen har tillsammans med Morakniv startat #kvinnligaäventyrare och ställde frågan om vad är äventyr för just dig? Om man tänker sig en äventyrare så går säkert tankarna till Renata Chlumska eller någon annan som gjort enormt stora äventyr, men för mig innehåller ordet äventyr även helt andra aspekter.

“Ett äventyr för mig är att vakna på morgonen och ta mig an alla utmaningar och val som ska forma min dag. Att åka till jobbet och veta att jag ska göra något nytt och otäckt där andra tror på min förmåga är ett äventyr. Att komma hem och laga den nya middagen från kokboken med nya ingredienser är ett äventyr som kan sluta hur som helst. Att få snöra på mig ett var sköna kängor och hänga kameran runt halsen och kliva rakt ut i en okänd skog med ökande puls är ett äventyr, eller att möta nya människor. För mig är vardagen ett enda stort äventyr med allt vad den innebär.”

Äventyr i naturen

Om jag är ute i min älskade natur så är det absolut ett äventyr att bara ta på sig ryggsäcken med något att dricka, lite gott att tugga på och kameran runt halsen. Då kan jag susa iväg till en skogsdunge i närheten eller en vandringsled lite längre bort, och där letar jag fotomotiv eller bara lyssnar på fåglarna som kvittrar.

Äventyr för min själ

Ett annat stort äventyr för mig är att åka iväg och träffa människor jag aldrig ens pratat med och tvinga bort min låga självkänsla och bara umgås. I många fall är det workshops eller utbildningar och då får jag lära mig nya saker, men ibland är det en gemensam middag och då får jag kasta mig in i en gemenskap vilket är otäckt och helt fantastiskt.

Äventyr för återhämtning

Det är också såklart ett äventyr varje gång jag får ta mig iväg utanför min dörr, känna vinden i håret och bara åka iväg på en klassisk semester utan något mer “spännande” än att lösa korsordet i solstolen. Där samlar jag energi, njuter av familj och vänner och ledig tid.

Äventyr i min vardag

Ett något mer närstående äventyr som väntar är att min sambo efter ett par år med jobb på hemmaplan snart börjar jobba utomlands igen och är bara hemma över helgen. Så har vi levt i flera år tidigare men då har jag haft minst ett av barnen hemma som sällskap. Nu är de båda vuxna och har flyttat hemifrån och jag blir helt själv i veckorna. Med ett stort fotointresse, nygammal passion för att vara ute i skog och mark och en blogg och sociala medier att underhålla så kommer vardagkvällarna att rusa iväg i ett nafs, men ett äventyr blir det att få vara lite ensam och längta efter varandra.

Vad betyder ordet äventyr för dig?