Väcka kreativitet till liv med Bullet Journal

bullet journal med leuchtturm och faber-castell

Ända sedan jag var liten så har jag älskat att pyssla, och det jag har älskat mest av allt är fina anteckningsböcker, fina pennor och färger. Jag minns när jag fick hämta min första egna skolalmanacka på Sparbanken, köpte en tunn fin tuschpenna och skrev så fint jag kunde när jag skulle anteckna läxor, prov och liknande. Jag terroriserade nog mina nära vänner när vi var mindre genom att leka kontor och skrev påhittade agendor, skapade egna kalendrar och liknande.

Längre fram i livet så har jag alltid fascinerats över fina skrivböcker men inte alltid vetat vad jag ska använda dem till.

I början på 2000-talet så fick jag upp ögonen för kortmakeri och fick både en ny hobby och många nya, idag väldigt nära, vänner. Att skapa egna julkort och skicka till nära och kära var något som passade min kreativa ådra perfekt. Det är något jag tycker mycket om att göra än idag, men internet och sociala kanaler tog överhanden under ganska många år.

För bara någon månad sedan så började en jobbarkompis till mig prata om att hon testat på Bullet Journaling och att skriva listor i en fin skrivbok. Ju mer hon berättade, desto mer kände jag att något hände i kroppen. På kvällen satt jag och googlade på Pinterest, Youtube och bloggar på detta sätt att skriva och vara kreativ.

Sedan så anordnade jag och två tjejkompisar pysselträff, något vi gjort flera gånger per år sedan 2007, och där fick jag massor med tips och pepp till att börja. Så.. jag åkte genast hem och började gräva igenom mitt gamla stora träskåp som är fullproppat med papper, stämplar, pennor, stansar och stenciler. Jag sorterade ut en del saker som jag tror kan passa utmärkt för min nya hobby.

bullet journal med leuchtturm och faber-castell

När jag väl ville börja så saknade jag egentligen bara en fin skrivbok, eller rättare sagt så har jag en hel del hemma men ingen som kändes helt rätt, och när jag var på nätverksträff i Stockholm passade jag på att titta in på Kreatima och köpte där två böcker ifrån Leuchtturm, en som är helt anpassad för Bullet Journaling och en med lite mindre instruktioner inuti. Dessa böcker har fått högt betyg ifrån andra som håller på med denna hobby, så jag tänkte testa de direkt. Fördelen med dessa är att pennorna inte blöder genom papperet.

Väl hemma igen så började jag att frossa i Youtube-filmer, ännu fler blogginlägg och sparade pins på Pinterest. Jag har bestämt mig för att använda mina två böcker till olika teman. Den ena ska jag använda för mina sociala kanaler med månadsöversikt, planerade inlägg, tips & trix, bloggidéer osv. Den andra blir mer privat för mig där jag skriver ner allt möjligt ifrån min vardag. Jag är totalt nybörjare och har svårt att acceptera att jag inte har världens finaste handstil, men nu kör jag bara :-). Jag har massor med stämplar och stansar som kan hjälpa mig att skapa vackra uppslag.

Två av mina bloggkollegor har inspirerat mig massor, så titta gärna in på deras kanaler om du vill veta mer:

>> DoroteaBloggYoutube

>> EmiliaBlogg

Det jag gillar med detta är att jag får införliva något jag tycker om, att använda fina böcker och pennor, och att jag får pyssla igen. Jag är så glad att jag hittar tillbaka till att pyssla och läsa böcker. Livskvalitet!!