Två riktigt härliga konferensdagar på Krägga herrgård

I slutet på förra veckan var jag iväg på konferens med Verksamhetsstöd, den delen av Basalt AB som jag jobbar på. På min avdelning samlas IT-avdelningen, Kontorsansvar, HR, Ekonomi och lite Säkerhet. Under två dagar fick vi öva på presentationsteknik, fundera på vad som får oss att må bra när vi går till jobbet och mycket annat.

Men.. jag blev även firad här, på kungligt sätt och jag tänkte att ni kunde få följa med på dessa dagar och se vad vi hade för oss. Vi höll till i Sjövillan på Krägga herrgård med Mälaren precis utanför fönstret, en riktig energibomb 🤩

Till lunch fick vi en supergod grillad blomkål med rotfrukter. De som gillar kött fick en oxkind om jag inte minns helt galet. Min kollega Linn såg riktigt nöjd ut med sin köttbit!

Lokalerna är verkligen inredda i mustig herrgårdsmiljö men på ett enormt modernt och smakfullt vis. Hit skulle jag mer än gärna åka igen!

När konferensen var slut så var det dags för bubbelprovning – något som ju passar mig utomordentligt bra. Tyvärr så minns jag inte sommelierens namn men han var lysande, och jag önskar att vi hade haft ännu mer tid att lyssna på hans kunskap om bubbel. Som kanske ganska väntat så ratade han Prosecco till 99,9%, Cava var ett mycket bättre alternativ.. men såklart var äkta champagne det som gällde 😉.

Jag ska ärligt erkänna att jag inte tar mig råd att köpa champagne utan det blir oftast en Cava eller Prosecco men jag kanske måste ändra på det nu. Något som var omåttligt gott var lite salta chips ihop med den champagnen vi fick. MUMS!!

Efter bubbelprovning och en stunds vila var det dags för middag och vår butler Mats var utomordentlig. Vilken service, vilket språk och vilken korrekthet!! Självklart kom han in med en svensk flagga som fick stå hos mig, han kom även in och sjöng solo för mig. Så roligt!

Till förrätt fick vi rökt och lättbakad hälleflundra med löjrom, dillconsommé, syrad silverlök, potatiskrutonger och syrad grädde.

Marika sitter och väntar på att få hugga in på varmrätten som var ryggbiff för de som gillar kött men för mig och Marika blev det grillad röding med café de paris-smör, rökt hjärtsallad, sotad broccoli och hasselbackspotatis. Jag klagar absolut inte 🌟

Efter middagen blev det salongshäng och kollegan Filip sjönk mätt och belåten ner i en av de maffiga fåtöljerna.

Efter dels en lång födelsedag och sen en lång konferensdag var det så skönt att få slänga sig i sängen. Det är något visst med hotell och herrgårdssängkläder.. vad är deras hemlighet?!

Dag två började såklart med lyxfrukost med allt som kunde behövas eller önskas, innan vi satte tänderna i nya konferenspass.

Här är hon, min chef och även nära vän, Elin. Hon hade planerat och styrt upp två riktigt härliga dagar för oss 🥰

Innan de sista konferenstimmarna var det såklart dags för lite mer mat – det är verkligen mat i särklass här på Krägga!!. Till lunch dag två fick jag en club sandwich med kyckling och parmesanost. Märk väl den coolt bakade äggulan som vi funderade länge på om den skulle rinna ut när man satte kniven i den.. men den var nästan som halvt kokt inuti och “stel” på utsidan. Häftigt!

TACK för två riktigt härliga dagar med gemenskap, stora diskussioner, inspirerande föreläsningar, mat i världsklass, skönsång, gapskratt och gott bubbel. Ni som läste ända hit, jag hoppas att ni gillade mina bilder från våra dagar.