Tulpanvårkänslor mitt i Covid-skiten
Inlägget innehåller reklamlänkar till Bubbleroom, Mio och Cervera

Förra helgen var vi i Säfsen för första gången den här vintersäsongen. Vi åkte skidor, vi spelade spel, åt god mat och umgicks med våra kära vänner, så helgen var en succé. Söndagen innebar hällregn men vi åkte ändå och underlaget i backarna var helt suveränt, vi bara gled fram. När vi kom tillbaka till husbilen var vi sjöblöta men så nöjda! Och jag är så galet nöjd med den lilla vattenkokaren som är så fin på bänken i husbilen ihop med lilla stenbrickan, krukan och ljuslyktan. Älskar verkligen vår husbil!

Ju längre söndagen gick, desto hängigare blev Micke och det slutade med att han sov hela vägen hem i bilen. På måndagen gick jag till jobbet och var så glad över att träffa kollegorna igen och to do-listan är sjukt lång så jag var så taggad på att köra igång på allvar. På tisdagen gick jag till jobbet och kände direkt att jag frös lite mer än vanligt och kände mig ruggig. Ju längre dagen gick, desto mer skakade jag och läpparna och ögonlocken brände som eld, så jag förstod direkt vad som skulle komma. Hem och vila alltså. Onsdagen kom och då var febern skyhög och jag hade en huvudvärk som jag ALDRIG upplevt. Det var overkligt vidrigt för mig som nästan aldrig har huvudvärk. Timmarna gick och rastlösheten bara skrek i kroppen.. att inte orka något, inte kunna sova och inte orka vara vaken.. det är ett fruktansvärt irriterande tillstånd.

Sen kom fredagen.. och POFF.. så mellan lunch och middag ungefär så tycker jag när jag tar en klunk att min Pepsi Max att den smakar annorlunda.. eller.. den smakar absolut INGENTING!!! Paniken stiger och jag börjar både lukta och smaka på allt jag kan hitta.. NADA, inget vare sig luktar eller smakar något alls. Jag får tipset att smaka på en citron och jag kan tugga på en klyfta precis som om det vore den sötaste mandarinen.. inte en min, inte den minsta sura smaken.. VAD I HELA HEL… SKOTTA!?!

Jag har fått COVID-19.. behöver inte ens testa mig för att förstå. Huvudvärken, febern.. och nu det här. Jag meddelar alla jag träffat på sistone och det visar sig att Nathalié också har Covid men med lättare symptom. Micke då?! Han retar mig hela tiden och säger att han inte har det medan jag är 100% säker på att han såklart också har det. Och Thomas då som är ovaccinerad? Han är hur pigg som helst.

Lördag.. eftersom vi hängt med Thomas och Nathalié i husbilen när vi blev sjuka så bestämmer de sig för att gulligt nog komma ut och laga mat till oss, så vi får ugnsbakad lax, klyftpotatis och dillsås. Jag VET att det är gott så jag talar om för hjärnan att det är supergott och njuter fullt ut även om det tyvärr inte smakar någonting alls. Jag får ett starkt chili-chips med dip av Thomas.. näpp, ingenting! Mycket märklig känsla.

Mamma och pappa åker förbi med en påse med lite mat till oss och där i ligger en bukett tulpaner 🙏🏻. Vi vinkar till varandra genom fönstret när mamma ställer påsen på trappan, och nu förstår jag bättre hur alla som var isolerade under pandemins värsta tid kände sig..

Söndag och tulpanens dag. Orken är långt ifrån tillbaka och symptomen finns kvar om än i mycket mindre omfattning än tidigare. Jag tog mig ut genom dörren för första gången sen i tisdags och fick lite frisk luft. Jag gick ÄNDA NER TILL SOPTUNNAN med en påse sopor.. herrejisses, det kändes som när jag sprang halvmaran i Göteborg. Nu säger jag det… WTF!!! Tillbaka till soffan alltså.

Micke då undrar ni? Han är inte pigg, men hos honom har det satt sig mer i magen så han är helt sänkt. Covid då.. nej, det hade han såklart inte, precis som han trodde. Thomas och Nathalie hade köpt med sig test men hans var negativt. HUR konstigt!! Var fick jag och Nathalié vår Covid ifrån? Vi har umgåtts med samma människor, varit på samma ställen..

Nåväl, nog med elände nu!!! Jag är så oändligt glad för buketten med vårkänslor som mamma och pappa kom förbi med, tusen tusen tack för det solskenet! Jag älskar smågranarna vi har i krukorna över advent, jul och nyår men att klippa ner och elda upp dem och stoppa ner en bukett tulpaner i en fin vas.. det är något extra! Och japp, granriset är bra att elda i kaminer och kakelugnar för det renar piporna och så knastrar det så mysigt på köpet :-)

Här ser ni det som hållit mig positiv under det här, men som också gör mig lite orolig. Om bara några veckor åker hela familjen till Thailand och när vi varit som mest trött och hängiga så har vi frossat i Phuket-vloggar på Youtube, allt i från vilka marknader man ska gå på, vilka är de bästa stränderna, hotellpresentationer och allt annat.. så det har varit en stor räddning för oss :-). Packlistorna är igång på allvar och jag provar tofflor, kläder, tar fram böcker jag vill läsa.. så det enda jag är orolig för nu är att jag inte ska ha någon smak när vi åker. Lukten kan jag överleva utan, men jag vill kunna känna smaken på de goda vårrullarna på båtarna, de läskande vattenmelonshakerna med is, alla goda kycklingrätter med stekt ris… all färsk ananas och mango.. snälla, hjälp mig att hålla tummarna att åtminstone smaken kommer tillbaka tills dess 🙏🏻

Och DÄR har jag skrivit färdigt.. för nu tog orken slut. Dags för en vilopaus… frågan är vilken serie vi ska ge oss på nu då..