Tog en skotertur i Sälen
Hyr skoter Leonarden Lindvallen

Idag är det den 1 april och innan jag säger adjö till vintersäsongen och välkomnar våren så måste jag få bjuda på några bilder ifrån vår skotertur i Sälenfjällen.

Hyr skoter Leonarden Lindvallen
Hyr skoter Leonarden Lindvallen, Grilla mackjärn

Vi kom på ganska sent inpå lördagen att vi ville hänga med Thomas på en riktig skotertur i Sälen, så vi började ringa runt till skoteruthyrare och på Leonarden i Lindvallen fick vi napp. Riktigt trevlig och bra service! Vi blev utrustade med två skotrar och spände fast våra ryggsäckar och for iväg.

Vi stannade efter ett par timmars tung åkning i dåliga pister, för att grilla och mackjärnet gick varmt i elden!

Hyr skoter Leonarden Lindvallen, Rulla med Polaris RMK 800

Rulla runt med stor skoter

Thomas måste såklart testa sitt snömonster men på vissa ställen var det lite för brant så han rullade runt med skoter och allt.. men lika glad för det var han. Själv hade jag dött på fläcken av skräck, jag som knappt gillar när skotern lutar lite grann :)

Hyr skoter Leonarden Lindvallen
Hyr skoter Leonarden Lindvallen

Arrapapa pa pa pa

Så här kan det se ut när jag ska försöka ta en fin naturbild på alla skoterkryssen uppe på kalfjället. Någon som får associationer till den ihärdiga fågeln i Kalle Ankas fotografiska expedition på julafton? *fniss*. Till slut fick jag i alla fall en bild men då hade dimman dragit in mer så det var knappt att jag såg kryssen.

Hyr skoter Leonarden Lindvallen

Även Micke gillar snömonster så han susade iväg i full speed över fjället med Thomas skoter.. himmel, vilka krafter det kan vara i en sån liten sak. Nästa vinter ska vi försöka åka iväg lite mer på såna här turer och hyra ett par skotrar för det var riktigt härligt.

Att hyra skoter så här sent på säsongen visste vi att det var lite riskabelt men det kändes ändå som en perfekt avslutning på vintern. Lederna var fruktansvärt dåliga och vi som är vana med skoterleder i Härjedalen var halvt förskräckta efter ett par timmars åkning och det blev bara sämre och sämre ju längre fram på dagen vi kom. Vi fick höra när vi kom tillbaka hem till campingen att även de andra som åker till Sälen tycker likadant, så det var tydligen inget speciellt för denna tiden på året.

TACK, älskade vinter, vi saknar dig redan

Nåväl, vi hade som sagt en jättemysig dag på fjället och nu tackar vi för den enormt underbara vintersäsongen och välkomnar våren med allt vad den har att erbjuda.