Till huvudstaden i gråvädret

Igår delade jag upp min arbetsdag i två delar och tog en paus i det näst intill obefintliga dagsljuset och tog med mina föräldrar till huvudstaden. Jag hade nämligen hittat något på annons som jag ville hämta, och vilket äventyr det blev då :-)

Och så måste jag direkt passa på att tipsa om att min mamma börjat blogga igen, så himla roligt. Gå gärna in och läs och skriv en kommentar, då blir hon så himla glad :-)

På väg mot storstan så stannade vi till på Ulriksdals slottsträdgård för lite lättare lunch och för att titta på alla deras fantastiska blommor och uppsättningar. Jag måste erkänna att det nästan inte går att sluta lukta på en hyacint.. eller på liljekonvaljerna som de hade i kruka… otäckt beroendeframkallande dofter :-)

Tänk att ha en sån här urna med blomsteruppsättning i hallen :-)

Stilleben finns överallt, dom är superduktiga på att göra arrangemang av saker som finns att shoppa… duktiga säljare alltså, eftersom man blir sugen på att köpa allt man ser!!

De hade en vinterträdgård som de hade satt upp.. så jäkla häftigt. Dom här spirorna som stod där blev jag minst sagt shoppingsugen på men det måste hållas i slantar så det var bara att släpa sig därifrån :-))

Till lunch åt jag en fralla med en röra av soltorkade tomater och oliver. SJUKT gott!!!

Efter turen så var det dags att sätta sig i bilen igen och ta oss ända ut till Åkersberga. Det var dimmigt och det regnade så det var inte alls någon fröjd att köra in på små kustvägar i skogen, men till slut så kom vi fram där vi skulle hämta två terrassvärmare som vi ska ha i vardera uterum. Mamma och pappa ska ha en och vi ska ha en. De finns att köpa HÄR för galet högt pris, men vi fick köpa båda för 2800 kr pga att de inte fungerar. Min pappa tog däremot tag i dem direkt och ska laga det som inte funkar, sen så kan vi ha det varmt och gott i våra uterum om och när vi vill.

När vi kom dit där vi skulle hämta dom så fick vi nog en liten chock, för vi trodde inte att de var så stora.. typ 2 meter höga totalt och ganska stora, så det var verkligen på det berömda håret att vi fick med oss dem båda i bilen. På vägen hem sa vi att det verkligen var ett av de berömda “Hållén-äventyren”.. många tycker att vi har så konstiga saker för oss hela tiden.. vi har aldrig tråkigt i alla fall :-).