Speed-dejting i slottsträdgården

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2138

 

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2139

Igår eftermiddag var jag inbjuden av Solna Meetings att “speed-dejta” olika företag som erbjuder mötesplatser, konferensmöjligheter och mat i närheten av Solna och då det alltid är bra för min roll på jobbet att hitta mötesplatser för eventuella konferenser och liknande så passade jag på att åka och nätverka. Jag tog med mamma för att jag vet att hon tycker väldigt mycket om Ulriksdals slottsträdgård där eventet hölls, och då hon är den mest trädgårdsintresserade jag vet så är förstås hennes idol Bosse Rappne :-)

När vi kom så bjöds vi på en god välkomstdrink som var en mix av apelsinjuice, passionsfrukt, mango, citron och mynta. Friskt!

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2141

I butiken var det så vackert dekorerat överallt, både av kransar, höstpynt och även julen började titta fram.

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2146

 

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2150

Efter själva presentationerna bjöds vi på en cocktailbuffé med massor av smarrigt, och samtidigt en föreläsning av Rappne där han berättade om sin resa fram till idag, efter att ha drivit slottsträdgården och numera restaurang, konferensavdelning och butik i över 30 år.

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2151

Mamma och idolen Rappne

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2154

Caféet med sin härliga rustika inredning. Här trivs jag!

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2156_2

En av utställarna var restaurang Asplund som ägs och drivs av TV-kocken Fredrik Eriksson som jag har beundrat länge. Jag gillar hans matlagning och personlighet, så då var jag tvungen att få bli lite starstruck och ta en selfie tillsammans med honom. Det var helt OK och han önskade oss välkommen till restaurangen framöver :-)

151103_ulriksdals_slottstradgard_hus30_solnameetings_DSCF2156

När minglet, föreläsningen och maten var slut så lottades det ut vinster ifrån utställarna och helt sanslöst så vann både jag och mamma varsin vinst av alla ca 75-80 personer som var på plats. Mamma vann en frukostbuffé + “wine tour” på The Winery hotell som inte ens har öppnat än, så nytt är det. Jag själv vann en övernattning för två på First Hotell i Solna. Najs att ha något att boka in framöver :-)

Fatet ni ser på bilden föll jag pladask för, så den serien måste jag googla lite närmare på då jag inte hann gå runt i butiken så länge. Det som följde med mig hem var en härlig cyklamen och en liten jul”grunka” som ni får se senare.