Semesterdag 1 – Söderköping

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0054

Efter att Micke och jag hämtat husbilen hos mamma och pappa, packat allt och susat iväg så var vårt första stopp Söderköping där vi planerade en promenad och en glass på det mycket kända stället Smultronstället.

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0057

Smultronstället är en gammal glasskrog och jag gillar den här stilen på saker i vårt sommar-Sverige, tecknade glada bilder på lite halvsatiriskt sätt men ändå fint. Nu var det bara dags att välja glass bland alla otroliga kreationer. Ett som är sant är att det finns ingen glass som är normalstor :)

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0060

Min glass till vänster trodde jag inte skulle vara så stor :). En Marengo med apelsin, choklad och toffee-glass, chokladsås, grädde, mandarinklyftor och bananer, toppat med maränger. Mäktigt :).Mickes glass var pecannöt, hasselnöt och vanilj med kolasås, grädde och valnötter, toppat med chokladpraliner.

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0062

Lilla magsäcksopererade jag fick i mig fyra tuggor glass och sen åt jag bananskivorna, ett par maränger och några mandarinklyftor. Micke sa att det inte ens såg ut som att jag rört min stora och dyra glass, och morrade nåt om att jag aldrig äter upp ( med glimten i ögat då han förstås vet exakt hur jag funkar )

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0064

Han däremot, han tryckte i sig hela sin kreation.. PUST :)

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0065

Söderköping har så mycket fina gamla hus, och detta hus som låg precis där vi parkerade.. ja, där skulle jag inte ha något emot att flytta in. Deras små balkonger låg med utsikt över kanalen. Ljuvligt!! Jag älskar verkligen såna här platser!!

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0076

 

150706_hus30_semester_smultronstallet_eman_DSCF0082

När vi stannade för natten så hittade vi en lite större rastplats vid Emån, där redan fler husbilar stod så det kändes lite tryggt att inte stå helt ensam i skogen. Vi tog en promenad till ån, i den hårda blåsten, innan vi drog för gardinerna och kröp i säng.

Nu är det morgon, Micke sover gott än så länge och jag sitter här :). Snart åker vi dom sista milen mot Öland.

Ha en mysig tisdag!