Restaurangtips: Egon i Mall of Scandinavia

När min kompis Linda ville gå ut och äta middag och bara snacka blaj så var tanken att vi skulle träffas efter jobbet på någon restaurang i Enköping, men så började diskussionerna om att hon behövde handla vissa saker, och jag behövde det också.. så till slut så bestämde vi att Mall of Scandinavia var ett givet val att åka till.

Men.. efter att ha besökt ridaffären, apoteket och fotobutiken så var ju frågan.. vad skulle vi äta?

 

 

Valet föll på restaurang Egon, en norsk kedja av resturanger. Inredningen var nog det som föll oss båda på läppen först, men även menyn som var enormt omfattande. Här finns mat för både gammal och ung, kräsen som icke kräsen, vegetarianer, veganer och köttätare. Lysande!!

Egons filosofi

På Egon hör alla hemma! En varm atmosfär, vänlig service och god mat – det är vårt recept på din trivsel. Därför har vi utvecklat ett koncept – kalla det gärna vår filosofi – som bidrar till att uppfylla receptet varje dag. Interiören och atmosfären i våra restauranger har vi utvecklat över många år. Här njuter du måltiden med andra i en varm miljö. Här är det mysigt, säger våra gäster om Egon.

Källa: restaurang Egon

 

Inredningen är lite extra och lite extra på det, men så jädra häftig rent ut sagt. Det var kopparpannor blandat med motorcyklar, leksaksbilar och musikinstrument, och rustika trämöbler blandat med lite vintage-stolar och bord. Me like a lot!!!

Linda åt någon form av Club sandwich med biff, och jag tog en Pulled Pork-burgare. Jag äter ju extremt sällan kött nuförtiden, och om jag gör det så måste det vara antingen fläskkött eller extrema långkok, för nöt och viltkött äter jag inte! Till min burgare fick jag en supersmarrig sås, syrad lök, krispig sallad, frasiga och salta strips och hamburgerbrödet var som en kanelbulle nästan :-)

Priserna var alldeles överkomliga för en middag. Jag betalade 243 kr för en burgare med strips, en stor jordgubbsshake och ett glas läsk. Det enda jag tyckte var märkligt i sammanhanget var att du beställer din mat själv vid baren (vilket är helt OK) samt betalar i förskott. När du betalar så har du valet att lägga in dricks i summan, men hur vet du om du vill lämna dricks när du betalar i förväg? Du vet ju inte om maten smakade bra eller om servicen var lite extra bra så att dricks skulle vara befogat. Tänker jag knasigt när jag ansåg att jag inte kan lämna dricks i förväg?

Och utlåtandet då? Utbudet av mat var enormt bra. Maten var SUPERGOD och servicen var riktigt bra! Toppbetyg verkligen. Hit åker jag gärna tillbaka igen.