Cups are love

151215_ikea_bricka_spode_blue_italian_tekopp_hus30

Något jag gillar mycket är tekoppar och jag har många udda varianter, en si och en sån. I min värld måste en tekopp ha rätt form, inte för tunt eller för tjockt porslin och om den har öra så måste det vara runt och skönt att hålla i.

Koppen på bilden, en Spode blue italian, är supersnygg och gör sig väldigt bra på inredningsbilder, men i ärlighetens namn så väljer jag sällan den om jag ska dricka en kopp te. När vi har gäster hemma så är det väldigt sällan som någon av dem bryr sig om vilken kopp de får. Jag försöker ta fram en fin kopp och min sambo tar dom gamla 2 kr-kopparna från IKEA med motiveringen att kaffet smakar likadant i den koppen som en dyr och fin kopp. Jag hävdar bestämt motsatsen!! Fast å andra sidan dricker jag inte kaffe så vad vet jag :-)

En kopp som jag alltid väljer att dricka ur är mina Ostindia-koppar eller Swedish Grace-koppar men nog skulle jag inte alls tacka nej till en underbar Berså-kopp eller min drömkopp ifrån Royal Copenhagen!

Hur vill du ha din tekopp?

( Inlägget innehåller affiliate-länkar )