Planerar för vårens trädgårdsarbete

Halloj söndag, sol och vårfeeling!

Jag har och har haft en mycket ofrivillig frånvaro från blogg och fotografering.. mitt diskbråck i nacken lurar mig till att tro att jag är på väg att bli bra och sen kastar mig tillbaka tusen steg bakåt. Den senaste veckan kan jag nästan räkna på mina två händer hur få timmar jag sovit på nätterna och energin bara sugs ur kroppen. Min vänsterarm är i princip obrukbar i vissa positioner.. att böja sig ner och knyta en sko, då har armen totalt domnat bort och bara hänger där som en död fläskrulle. Men men.. trist att prata om sånt, nu är det söndag morgon och jag har sovit ganska hyfsat i natt så jag passar på att skriva så mycket jag kan :-)

När mars börjar gå mot sitt slut så känner jag hur suget växer över att få börja fixa i trädgården, och jag planerar för fullt.. så mycket jag vill att vi ska göra men det gäller att prioritera, både för att orka, hinna och ha råd med :-)

Något som ska göras är att sätta potatis, morötter, rädisor, tomater och sockerärter. Sen får vi se vad vi adderar mer i pallkragarna. Vi ska även köpa fler hallonbuskar av samma sort som vi fick förra året, odla lite färska kryddor i krukor och plantera om jordgubbsplantorna i större pallkragar.

Sen ska vi (eller kanske mest jag då) odla blommor såklart. Planen är dahlior, aster, zinnia, luktärter och sen hoppas jag att våra lupin-plantor har överlevt vintern så vi kan sätta ner dem mellan alla stora stenblock i vår slänt ner mot vägen för där får dom gärna sprida sig hur mycket de vill.

Jag tror att vi börjar så, sen får vi helt enkelt se var vi landar. Nu ska jag ta med mig en tekopp och sätta mig i solen en stund, sen måste jag både sång och dansträna inför kommande konsert så trädgårdsplaneringen får vänta lite till. Det är trots allt ändå fortfarande tjäle i marken, snö kvar och minusgrader på nätterna.. men det kliar allt i fingrarna att börja.. så kanske med något litet?!