Påsken är slut och jag har fallit för Dahlia-trenden

Hörrni.. det är redan måndag kväll och påsken är över. I morse vaknade vi till en vit vintervärld igen och det var inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Planen var att skotta en sjuhelsikes massa grus för att fylla upp runt alla 16 betongplingar som ligger under ramen till vårt kommande uterum.

Så blev det inte. Det blev en dag med att hänga med Thomas och Nathalie på husvisning, lite rensande, pantat massa flaskor, slängt lite skräp, skickat tillbaka massa icke-passande skor och kläder och lite odlingsplanerande.

En “trend” jag har fallit för är att odla dahlia, rosenskära, luktärter och en hel del annat.. men att få prova på att odla gigantiska dahlior är verkligen en dröm och jag måste prova för tänk om jag lyckas och vi kommer att kunna ha egenodlade blommor i vasen på vardagsrumsbordet i sommar?! Hur häftigt vore inte det liksom!!

Elva knölar har jag köpt hem, både gigantiskt stora och även små pompom-varianter så det ska bli så spännande att se om det blir något. Nu ligger dom under ett lager jord i olika lådor och krukor och väntar på att vakna upp. Håll tummarna är ni gulliga, för jag tror inte att någon kan ana hur glad jag skulle bli om det lyckades. Det kan nog låta trivialt för dom som kan, men för mig vore det en enorm seger.

Vår påskhelg har bestått i förarbete till uterummet och vi har även grävt ner hälften av alla plintar till att göra en carport så det enda sociala vi gjorde var att hälsa på mina föräldrar för en påskmiddag på påskaftonen. Tyvärr var jag så trött av allt grävande så jag tog inte en enda bild utan satt mest hela tiden och myste med prins William som var lite hängig och bara ville sitta i knät och titta på tecknade klipp på Youtube och då ställer såklart mormor gärna upp :-).

Nu är den här långhelgen slut och i morgon väntar jobbet och vardagen igen. Jag hoppas att du som läser här har haft en jättemysig påskhelg!

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Tina ME

    5 april, 2021

    Wooow vad ni fixar och donar vid ert fina ställe! Jag ser så mycket fram emot när det blir läge att få komma hem till dig och få se allt live. Dina gröna fingrar verkar ju gå bananas nu också . Bara en sån sak :-). Ha en fin uppstart på nya veckan. Kram! //Tina

LEAVE A COMMENT