Nya IKEA-katalogen har äntligen kommit

Nya IKEA-katalogen har äntligen kommit

Nya IKEA-katalogen har kommit.. igår låg den i brevlådan och väntade!!

Nya IKEA-katalogen har äntligen kommit

Som vanligt så är det som en bibel för en inredningsnörd som jag är när den dyker upp, så även denna gång. Hemma hos oss går hela inredningen i vitt, grått och ljust blått.. men nu är jag lite försiktigt på väg mot att lägga in lite mer liv i inredningen, framförallt med trä ihop med det vita. Jag var på väg att köpa ett nytt vardagsrumsbord med marmor- eller betongskiva, men nu lutar jag mer åt rustikt trä för att tona ner det kalla, och i nya IKEA-katalogen så får jag bekräftelse på att jag är även med i trendvågen :-).

Den här veckan gick även startskottet för vår totalrenovering av köket, och jag har börjat gå igenom varje skåp och låda för att rensa ut sånt som inte ska flytta över till nya köket. De första två sakerna som är på väg till återbruket är vår brödrost och vår smörgåsgrill. Brödrosten fick vi i förlovningspresent 1989 så den får inte vara med längre av flera skäl. Smörgåsgrillen provade jag och sonen häromdagen och fick de mest sörjiga och definitivt inte grillade mackorna tänkbara så det finns nog inte ett element i den grillen som fungerar längre.

Till det nya köket var jag även där helt inne på marmor- eller betongbänkskivor, men ju mer jag funderar så känns trä som ett naturligt val för att göra köket mjukare, mer inbjudande. När Micke sa det redan första gången så var jag 100% motvalls och skulle aldrig kunna tänka mig träskivor, men jag får nog vika mig för att han hade rätt.

I morgon kväll ska jag på Unboxing day på IKEA i Västerås där de presenterar några av höstens nyheter och det ska bli superskoj att lyssna och se vad som händer. Det kommer fler bilder och häng gärna med på Insta Stories i morgon kväll :).