När vi kom fram till Phuket

Hallå på er 😍. Uppkopplingen i Thailand var inte någon större succé så jag tänkte ta er med på ett gäng inlägg här nu några dagar framåt, så ni får se hela vår underbara resa. Jag gör inläggen även för oss i familjen, som en fotodagbok, vilket anses som “det gamla” sättet att blogga.. men som passar mig alldeles utmärkt :)

Vårt flyg gick från Arlanda 12.30 svensk tid och så var vi framme 09.05 thailändsk tid. När vi äntligen kom fram till hotellet var alla ganska trötta, och medan vi blev serverade en smarrig iskall dryck så somnade William i pappa Adams knä redan innan vi hann få checka in på våra rum.

Efter att ha checkat in så bytte alla om till badkläder direkt. Den här lilla barnpoolen var ungefär två kliv ifrån William hotelldörr så han kunde hoppa rakt ut i poolen. Thomas och Nathalie lade sig också där direkt och bara njöt av den varma solen.

Vi gick runt på hotellområdet och hittade flera stora poolområden, alla lika vackra. William hade fått den mest praktiska och supersmidiga flytvästen av farmor Anni så han kunde simma runt helt själv under resan. Det skulle visa sig med tiden att det här var nog det bästa köp någonsin, för åh så fri han har kunnat vara.

Något jag längtat efter ända sen vi var i Thailand 2016 var deras vattenmelonshake. Jag har provat flera gånger att göra den hemma men inte alls fått samma goda smak. Nu har jag dock lärt mig att det är en matsked sockerlag i shaken.. det gör susen!! Inte lika nyttigt då kanske men ändå :).

Så för att göra en shake använder du massor med vattenmelon, massor med is, en minignutta salt och ca 1 msk sockerlag i vatten. Sen mixa så det blir som en slush.. NJUT!!! Det gjorde jag.. många många gånger under resan.

Hotellet är så magiskt fint.. som taget ur tusen och en natt.. verkligen sagolikt! Det kommer ett enskilt inlägg om bara hotellet lite längre fram.

I flera av poolerna fanns såna här bubbelbadsbäddar i poolen, så man kunde ligga och få massage.. något som Thomas gillar :-)

Återigen.. magiska bilder från hotellet…

Elefanterna i poolen stod precis utanför vår hotelldörr, och som ni ser på bilden ovan här så står solsängarna precis vid poolkanten och i bakgrunden ser ni dörren till vårt hotellrum.. så nära och underbart bodde vi på rad. Varje morgon träffades vi i en sval lounge och satt och jobbade, läste böcker, löste korsord och bara njöt innan frukost.

Det här var “vår” pool, med egen poolbar. Våra hotellrum låg på höger sida så längst bort på bilden, där poolen svänger in.. där bodde vi. På kvällarna lystes allt upp i poolen och med vackra lyktor.. jag kommer aldrig att glömma det här hotellet, aldrig någonsin.

Vår första dag hängde vi här hela tiden.