Mums på Hjärtfabriken café och gårdsbutik

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

Om du åker förbi Visby och mot Fårö, så måste du stanna till hos Hjärtfabriken och titta när de tillverkar de små underbara keramikhjärtana och kanske ta med ett hem, minst ta en fika i alla fall.

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

I butiken tillverkas det hjärtan i långa rader, hela dagen lång. Jag fick en demonstration på hur hjärtformen skapas, hur den bränns, målas, glaseras och sedan flyttar hem till nya hjärtägare. Så här skriver ägaren om sin härliga plats:

I gamla smedjan i Bro hittar du mig och min butik. Keramiken är min huvudprodukt, som jag tillverkar själv på plats. I butiken hittar du även andra bruksföremål och inredning, och sommartid har jag även Lilla Gårdscafét öppet i anslutning till butiken, där du kan ta en fika och hänga kvar och njuta i trädgården eller i gamla skostallet. 

Hjärtfabriken drivs av mig, Ingela Åkerlund. Jag har arbetat med keramik på olika sätt i snart 15 år och även designar andra produkter. Jag arbetar gärna i kontrasterande material, med fokus på hjärtat och lokal produktion. Det är viktigt för mig att stödja och stärka det lokala företagandet på Gotland, både ur sysselsättningssynpunkt men också utifrån miljöaspekten och för att bidra till ett hållbarare samhälle. 

Det är med glädje och stolthet som jag kan erbjuda egendesignade produkter som från början till slut är tillverkade av professionella företag som är etablerade på Gotland. Företaget har jag drivit sedan 2004 och det har gått från ett litet hobbyföretag till att bli ett etablerat företag med stabil kundkrets. Jag säljer idag både direkt till kund i min butik och ateljé, men även till återförsäljande butiker samt genom beställningar som levereras per post till kund.

Välkommen på ett besök!

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

Ett gäng svettiga turister med siktet inställt på fika :-). Tack till bordsgrannen som tog bild så vi alla fick vara med.

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

 

På Hjärtfabriken butik och gårdscafé i Bro utanför Visby : Svenska resebloggar : Nordic TB : Fujifilm Nordic

Den dagen vi var här så var det så hett så jag trodde att snart smälter bildäcken på husbilen, men min mamma ska ha kaffe till varje pris, och i år har jag fått lära mig att hett kaffe dricker man även om det är 40 grader varmt ute. Märkligt, själv har jag nästan drunknat i Pepsi Max den här sommaren :-).

På Hjärtfabrikens lilla underbara café åt vi supergoda bakelser och enligt utsago var kaffet gott. Tyvärr så var energin lite låg så jag orkade helt enkelt inte bestämma mig för vilket hjärta eller annan liten attiralj som skulle få åka med hem så det blev bara en mysig fikastund innan vi åkte vidare mot närmaste badplats.

Så här hittar du till Hjärtfabriken:

Gamla Smedjan i Bro, 8 minuter från Visby längs Fårösundsvägen (skyltat)
Adress: Bro Halner 137, 621 73 VISBY