Middagstips

140909_UH08250140909_UH08249140909_UH08247
Nikon D800 : Nikon AF-S 85/1.4 G

Citronlax med basilika och Bucatini ( 4 personer )

600 g. tärnad laxfilé

500 g. Barilla Bucatini

2 vitlöksklyftor
1 dl. vitt mustigt vin
1 stor gul lök
3,5 dl Bong kycklingfond
2,5 dl Arla Crème Fraiche
Rivet skal från 2 citroner
1 kruka färsk basilika eller 1 msk torkad
1 dl. riven parmesanost

Gör så här:

– Koka pastan enl. konstens regler

– Skala och hacka vitlöken och den gula löken
– Fräs lökarna tillsammans i olja i en panna
– Häll i fonden och vinet
– Låt sjuda i fem minuter
– Rör ner crème fraiche, det rivna citronskalet och basilikan
– Lägg i laxbitarna

Låt sjuda ca 15 minuter

Servera med lite flingsalt, grovhackad svartpeppar och riven parmesan
och ett glas av det vita vinet.

Jag rekommenderar Per Morbergs vita, supergott :o)

 

0

RELATED POSTS

3 Comments

  1. Svara

    Den där Victoria

    10 september, 2014

    Men mums, nu blev jag ju hungrig, den rätten ska jag prova.

    Kram Victoria

    0
  2. Svara

    Linda

    10 september, 2014

    Mums, det där måste jag prova!
    Och vin mitt i veckan är ju aldrig fel. :)

    Kram Linda

    0
  3. Svara

    ullis

    11 september, 2014

    Gud så gott det där lät och jag som bara åt havrefras med mjölk till middag (latmask) blir nu hungrig igen, får nog bli en proteindrink innan jag lägger mig. Har lax i frysen så det där ska jag nog knåpa ihop någon dag framöver när jag är lite mindre lat ;)

    Ha ha vårt sovrum är det som står på tur att fixas det är allt annat än fint nu efter badrumsrenoveringen, vårt sovrum har ena väggen mot badrummet och den fick sågas upp för att installera rör och sånt trams till duschen, men SNART ska det bli fint igen ;) och det är klart ni sak få komma hit, det är väl du, jag, Linda eller Amanda som står på tur för nästa hembesök ;)

    kram ullis

    0

LEAVE A COMMENT