Middagstips

140909_UH08250140909_UH08249140909_UH08247
Nikon D800 : Nikon AF-S 85/1.4 G

Citronlax med basilika och Bucatini ( 4 personer )

600 g. tärnad laxfilé

500 g. Barilla Bucatini

2 vitlöksklyftor
1 dl. vitt mustigt vin
1 stor gul lök
3,5 dl Bong kycklingfond
2,5 dl Arla Crème Fraiche
Rivet skal från 2 citroner
1 kruka färsk basilika eller 1 msk torkad
1 dl. riven parmesanost

Gör så här:

– Koka pastan enl. konstens regler

– Skala och hacka vitlöken och den gula löken
– Fräs lökarna tillsammans i olja i en panna
– Häll i fonden och vinet
– Låt sjuda i fem minuter
– Rör ner crème fraiche, det rivna citronskalet och basilikan
– Lägg i laxbitarna

Låt sjuda ca 15 minuter

Servera med lite flingsalt, grovhackad svartpeppar och riven parmesan
och ett glas av det vita vinet.

Jag rekommenderar Per Morbergs vita, supergott :o)