Ett dygn på hjul i Sörmland

När det var långhelg så var det dags att packa husbilen för en liten tur. Helgen var uppbokad men torsdag och fredag var ju “lediga” i kalendern så jag (Micke var kvar i Norge) packade in William, Thomas och Nathalie och drog iväg till Mariefred och Gripsholms slott. Vilket mysigt dygn vi fick.

Jag har varit ganska usel på att blogga den här våren. Jag lade ribban för högt inser jag, med samarbeten, jagande av likes, följare etc.. och tappade lusten helt. Jag insåg däremot att jag saknar att kunna gå tillbaka och läsa om våra resor, utflykter, händelser, högtider och dela med mig av det till familj, vänner och andra som vill läsa, så nu sänker jag ribban helt och bloggar enbart för att det är kul och avkopplande och för att skapa ett digitalt minnesalbum. Ni som hänger här varje dag, det är ett ganska stort antal ser jag på min statistik, värmer min bloggande själv massor och jag är oändligt glad att ni kikar in här och jag hoppas ni vill fortsätta vara här även framöver.

William har varit ömsom hos oss, ömsom hos farmor och farmor, under de sista veckorna då vår dotter Denise haft en ganska jobbig graviditet med barn nr. 2 och spenderat en hel del dagar och nätter på sjukhuset och då Adam skjutsat och varit med som sällskap så har vi tagit hand om William så hans vardag blir någorlunda som vanlig med förskola, sovrutiner osv.

Williams största idoler är morbror Thomas och moster Nathalie så att få vara med dom och busa, då mår han som allra bäst. Att sen Thomas retas och gapskrattar när William, som är fruktansvärt höjdrädd och lite harig för saker som går fort osv, inte vågar stå på stenen en halvmeter ovanför marken för att titta in i fängelsehålorna, då blir det lite jobbigt :-). Ja, vi erkänner.. både jag och Nathalie skrattade också gott. Han är så gullig när han blir så där lite småskakig och hur vi än försöker förklara att han behöver bara sätta ner foten så är han på marken så blir han alldeles förstenad och tror att han är flera meter upp i luften :-))

Kom, morbror Thomas, vi tittar här i stället! Här kan jag gå som vanligt.

Vi strosade länge och väl runt slottet och i trädgården, och luktade på blommorna, som William tyckte luktade parfym. Rimligt, det är ju ändå rosor :-). Orangeriet i parken hade jag inte tackat nej till att ha hemma.. jädrar så vackert!!

Skynda dig nu, moster, ropar William högt.. du missar husbilen annars!!

Om du besöker Gripsholms slott så har de en väldigt stor och generös parkering. Husbilar har en egen del av parkeringen med direktiv att stå snedställt så många kan få plats och att det är lätt att backa ut. Det enda jag tycker är lite synd är att det är parkeringsförbud över natten, annars hade det varit ett suveränt ställe att ha som ställplats tycker jag. Man kan ju faktiskt ha ställplatsregler att bilen måste flyttas innan en viss tid på morgonen osv.. tips till er, Sörmlands kommun :-)

Efter att ha strosat runt slottet ville William ha glass så vi promenerade ner till hamnen och tog en smarrig glass i glassbaren. Det blåste halv storm så att hitta lite lä var inte lätt, och William var jagad av en mås som ville ha hans glass så han hade mer fokus på att hela tiden hitta nya platser att sitta på än att faktiskt äta upp sin glass :-)

Nu var det kväll och dags att hitta någonstans att sova. Vi har varit här några gånger tidigare och vet att man kan stå på en plats vid en ruin så vi åkte dit och parkerade. Det är ganska ojämnt och lutande där så klossarna hjälpte oss någorlunda. Efter ett tag kom det några skoltjejer och meddelade att Mariefreds 9-klassare skulle ha avslutningsfest vid ruinen så det kunde bli lite högljutt under kvällen. Ingen fara tänkte vi och tycker bara att det är uppskattat att de sa till. Det stod även några andra husbilar på plats.

Efter någon timme dök mina föräldrar upp med sin husbil och kom med förslaget att vi skulle åka vidare mot Trosa istället, så sagt och gjort.. in med klossarna igen, spänn fast er så åker vi vidare. Mot Trosa! Där hittade vi en jättefin parkeringsplats som visade sig vara parkering för Trosas största marknad som skulle ske dagen efter, vilket vi inte hade en aning om. Kul :-)

Trosa är verkligen en stad vi gillar att hänga i så vi tog en långpromenad från hamnen och upp på torget. William gick och kastade sten i kanalen, sprang fram och tillbaka över broarna och var mer än nöjd när han fick ropa över kanalen till resten av gänget på andra sidan.

Swedish fika är ett måste såklart. William tog pannkakor med sylt och grädde och jag fick en magiskt god filmjölkslimpa med räk- och pepparotsröra på. En alkoholfri mousserande rabarber- och flädermust till satt som ett smäck i sommarsolen. Fåglarna var på hugget och jag höll på att förlora min macka när jag skulle lägga ifrån mig kameran, men jag hann precis innan fåglarna tog en tugga. PUST! Det var ju liksom inte så att mackan var gratis direkt :-)

Vi strosade fram och tillbaka längs kajen, tittade på båtarna och shoppade lite grann på marknaden. Om ni lägger märke till att Thomas håller en kudde i handen på bilden så fick jag tag på en Svenskt tenn-kudde i en av de små fiskebodarna i hamnen. Den var perfekt storlek för att ha i soffan i husbilen, med samma motiv som jag har köpt bordsunderlägg i till husbilen så det var så klockrent. Vilket roligt kap :-)

När regnet och blåsten började ta över så gick vi sakta mot husbilarna och rullade hemåt för andra äventyr.
TACK för ett supermysigt dygn, såna här utflykter lever jag länge på!!