En solig lunch på Måns Ols

160710_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_semester_mansols_sala-6617

 

160710_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_semester_mansols_sala-6624

 

160710_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_semester_mansols_sala-6628

Små små utflykter betyder så mycket och att njuta av vårt vackra Sverige på semestern är ett måste i mina ögon. Oftast behöver man inte heller åka så långt för att hitta något lite annat än det man ser varje dag.

Vi åkte med Stefan, Anna, Linus och Gustav till Måns Ols i Sala och åt lunch och tog en promenad runt sjön. Jag som är galen i halloumi valde såklart den maträtten med grillad halloumi, rostade grönsaker och en het salsa. MUMS. Dock blev jag lite förvånad när halloumin var helt saltlös och var tvungen att fråga, och detta var en ny svensk halloumi som hade låg salthalt. Lite annorlunda smak men gott ändå.

Efter lunchen gick vi en bit vid vattnet och tittade på vackra sommarstugor, pojkarna busade på bryggorna och så bara njöt vi av sol och värme. Det var en liten men jättehärlig utflykt, bara några mil hemifrån. Rekommenderas varmt!

Idag är det måndag och jag har min första officiella semesterdag. Jag hade ett fotouppdrag inbokat men vi skjuter på det till i morgon då det fullkomligt vräker ner här. Jag ska däremot ägna dagen åt nagelfix, lämna bilen på verkstaden, packa, tvätta och handla lite.. för i morgon eftermiddag lämnar vi sonen kvar hemma för att hålla ställningarna i huset och så susar vi iväg mot Gotland.