En solig lunch på Måns Ols

160710_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_semester_mansols_sala-6617

 

160710_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_semester_mansols_sala-6624

 

160710_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_semester_mansols_sala-6628

Små små utflykter betyder så mycket och att njuta av vårt vackra Sverige på semestern är ett måste i mina ögon. Oftast behöver man inte heller åka så långt för att hitta något lite annat än det man ser varje dag.

Vi åkte med Stefan, Anna, Linus och Gustav till Måns Ols i Sala och åt lunch och tog en promenad runt sjön. Jag som är galen i halloumi valde såklart den maträtten med grillad halloumi, rostade grönsaker och en het salsa. MUMS. Dock blev jag lite förvånad när halloumin var helt saltlös och var tvungen att fråga, och detta var en ny svensk halloumi som hade låg salthalt. Lite annorlunda smak men gott ändå.

Efter lunchen gick vi en bit vid vattnet och tittade på vackra sommarstugor, pojkarna busade på bryggorna och så bara njöt vi av sol och värme. Det var en liten men jättehärlig utflykt, bara några mil hemifrån. Rekommenderas varmt!

Idag är det måndag och jag har min första officiella semesterdag. Jag hade ett fotouppdrag inbokat men vi skjuter på det till i morgon då det fullkomligt vräker ner här. Jag ska däremot ägna dagen åt nagelfix, lämna bilen på verkstaden, packa, tvätta och handla lite.. för i morgon eftermiddag lämnar vi sonen kvar hemma för att hålla ställningarna i huset och så susar vi iväg mot Gotland.

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Pernilla

  11 juli, 2016

  Vi försöker också göra de där små utflykterna, speciellt under tiden man inte har semester så att man kan njuta av sommaren ändå, trots att man jobbar. Igår åkte vi till Vaxholm, hur mysigt som helst!

  Kram Pernilla

  • Svara

   Ulrica

   14 juli, 2016

   Åh, Vaxholm är vackert!! KRAM

 2. Svara

  Ljuva Magnolia

  11 juli, 2016

  Ser underbart ut, och de där små fina utflykterna är så härliga! Blir mest såna småutflykter för oss under semestern. Josef har bara två veckor så vi drar inte iväg utan vill vara hemma och sen bara köra lite små avstickare. Har bokat en natt i Helsingborg, sen blir det nog mest öarna. Kanske Marstrand med, alltid härligt.

  Ha en uuunderbar semester!!

  • Svara

   Ulrica

   14 juli, 2016

   Avstickare kan ibland vara mer mysigt och värt än en större resa, så tycker jag. Jag gissar att man blir lite hemmablind även hos dig fast jag skulle säga att om jag bodde som du behövde jag ju aldrig åka bort :-). KRAM

 3. Svara

  Lena - gott för själen

  11 juli, 2016

  Tack för påminnelsen. Det är så fint där på Måns Ols och, som sagt, lagom avstånd från Enköping.

  Jag har också haft nagelfix på morgonen. Hade tänkt klippa gräset och plocka blåbär, men regnet dök ju upp. Nu har det slutat, så jag får se om det blir en klippning i alla fall.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   14 juli, 2016

   Ja, iväg med er till Måns Ols :-). Gå även promenadstråket längs vattnet, supermysigt!!
   Fick du ner gräset nåt eller har det bara fortsatt regna hemma?
   KRAM

LEAVE A COMMENT