Microägg till min nya jumbokopp

150722_eggmicro_hus30_spode_tekopp_DSCF0550

150722_eggmicro_hus30_spode_tekopp_DSCF0552

150722_eggmicro_hus30_spode_tekopp_DSCF0557

150722_eggmicro_hus30_spode_tekopp_DSCF0558

Nu ska här ätas kokta ägg!
( och utan vitt bröd och massa kaviar.. förstås. )

Jag ger all credit till Nina Hermansen i detta inlägg, för när jag läste om hur hon tipsade om att koka äggen i en form i micron så bara måste jag testa, för jag behöver äta mer protein men att koka ägg tar sån jädra tid, jag vill ha det simplare och dessutom kan jag ibland tycka att det blir så mycket gula när man sätter gaddarna i ett kokt ägg.. men detta var ju lysande!!

Jag testade Ninas variant med att hälla i ägget i en muffinsform och ställa ner den i en porslinsform för att sen köra den i micron i en minut. Jag testade även att knäcka ägget direkt i formen och det gick precis lika bra det. Nu ska jag ta ett par såna här formar med mig till jobbet, då kan jag äta ett kokt ägg precis när jag vill och behöver!!

När jag skulle plåta så fick jag ju användning för mitt loppisfynd :). Jag hittade nämligen en Spode blue room jumbokopp för 150 kr ( efter lite prutande *S* ) så nu kan jag dricka MYCKET te!! Eller så funkar den utmärkt för soppa också.