Magin sprider sig på Lisebergs julmarknad

 

Vi tog tåget ner en fredageftermiddag och enligt min sambo så gick vi rakt fram och bara satte oss ner.. så ja, då var det väl så då :-). Det var i alla fall hans förklaring när jag inte visste åt vilket håll toaletten på tåget låg (läs: han dumförklarade mig totalt *fniss*).

När vi kom fram tankade vi ner Västtrafik-appen (som skapade kaos i sambons telefon så att jag har ägnat mängder med tid att leta fram kvitto och pratat med butiken om garantier och reklamationer för att telefonen totalkraschade, och så visade det sig att det var trafikappen som var problemet för efter att ha raderat den så funkar telefonen klockrent igen. Karma från när han busade med mig?!) och tog oss från centralstationen till hotell Gothia Towers. Jag är ingen (jo, jag kan vara men försöker att inte vara..) gnällspik men fy sjutton vilket sterilt och trist hotellrum vi fick. Inte ens en tavla på väggen.. hmm!     Se video från Liseberg här så får ni se rummet!

Nåväl, vi var hungriga efter resan så vi tog hissen upp till Heaven 23 på hotellet där vi fick skön service av världens positivaste servitris. De andra i sällskapet högg in på Gothias berömda räksmörgås, men för mig blev det en tallrik med goda ostar, kex och björnbärskompott. MUMS!!

 

Lördagen började med hotellfrukost som sig bör med så långa och intressanta diskussioner att hotellpersonalen började städa runt oss, sedan en stunds vandrande bland människor och butiker i centrum. Jag har en stor kärlek till bjällror och stod länge och spelade för mig själv med en stor bjällerkrans från Zara home, som jag faktiskt nu ångrar bittert att jag inte köpte. Sånt är livet!

En sen lunch åt vi på The holy cow, där vi skrattade omåttligt åt de höga borden och höga stolarna som för mig och min svägerska inte alls var proportionerligt byggda.. vi kunde luta hakan, eller behagen om vi så ville, på bordskanten, så jag fick ha min milkshake i knät för att kunna dricka, och min goda ceasarsallad låg i en sån bra skål att jag nästan kunde sörpla i mig all mat :-). Servicen där var i toppklass och maten var suverän. Restaurangen ligger bara några minuters gångväg ifrån Liseberg så gå dit vetja. Vill ni veta vad det roligaste av allt var? Vi hade ingen aning om var den låg mer än på vilken gata, så vi tog spårvagnen från Liseberg/Gothia towers, och åkte endast en hållplats vilket var längre bort förbi restaurangen än från hotellet så vi fick gå längre tillbaka igen än om vi gått direkt från hotellet. Jaja, vi skrattade hejdlöst åt oss själva!!

 

 

 

Mot kvällningen gick vi in på Liseberg och det var verkligen som att kliva rakt in i en sagovärld. Fusksnö på granarna överallt och is på lyktor och vagnar gjorde verkligen stämningen. Tänk om jag bara kunde ha knäppt med fingrarna och vispat bort lite människor, då hade det varit perfekt. Vi skojade om att vi borde ha vunnit på Eurojackpot och köpt loss parken för en kväll.

Vi njöt av varm choklad (nej, helt ärligt inte faktiskt för den var gjord på vatten och pulver med spraygrädde… uäääck!!) och pepparkakor, julkör i gammeldags anda, konståkningsuppvisning och kvällen avslutades med ljusspel och fyrverkeri.. och regn.

Det var verkligen en toppenmysig helg, precis så oplanerat, tokigt, struligt och mysigt som det är när vi hänger med Stefan och Anna. Jag hoppas på en repris nästa jul igen.