Lördagsfika på Landsberga gård

Halloj lördagsläsare! Jäklar vad det blåser, det måste liksom sägas eftersom vi bor i Sverige och där pratar vi väder :-). Micke är i Norge och jobbar och jag fick en fråga om jag ville hänga med mina föräldrar på en tur i solen och blåsten, det var dags för en klassisk utflykt med fika.

Vi landade på Landsberga gård precis ett par minuter innan de öppnade, men redan efter en kvart så var det fullt med människor i butiken och caféet. Det fanns mycket smarrigt att välja på, och hade klockan varit lite mer på dagen så hade jag tagit en lyxvåffla med räkor och kaviar på, men nu fick det bli te och en kokostopp.

På varje bord stod såna här fina smidesljusstakar, som även fanns att köpa i butiken för 199 kr.

Massor och åter massor med fina saker finns att köpa i butiken, både hantverk från lokala hantverkare, Landsbergas egenmalda olika mjölsorter, oljor, köksredskap och hembakt bröd.

Mamma fastnade för jättehärliga vävda dukar, och jag måste säga att 360 kr för en ganska lång och bred duk är faktiskt riktigt bra pris när de är hemvävda. Jag ångrar nästan att jag inte köpte en som gick i olika ljusgråa och vita nyanser.

Landsberga är nog ändå mest känt för sina ägg och sin äggbod, men när jag såg den här oljan så var jag tvungen att köpa den. Vår lilla gård heter ju också Nyborg.. dock är kanske inte vårt hus lika stort som det på bilden förstås :-)).. men den kommer passa bra i vårt kök!

Jag köpte även med en påse lördagsgodis och en roman som är skriven av en Enköpingstjej och som handlar om 3 kvinnor från Enköping. Den verkade riktigt spännande så recension kommer. Vill du köpa boken så finns den att köpa tex HÄR.

Tack för en mysig lördagsutflykt, det här känns ganska exakt som en sån klassisk “Hållén-utflykt” som jag uppskattar så mycket.