21 december

161211_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_ljusstake-4007

 

161211_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_ljusstake-4010

Godkväll 21 december!

Dan före dan före dan före dan före dan är det ju idag.. nu går vi in på målrakan mot den mysiga julaftonen som snart stundar. Jag är så himla förväntansfull över att få umgås med nära och kära hela julhelgen och ha massor med ledig tid att vara ute i naturen, titta på julfilmer, fotografera, läsa bloggar och lösa korsord. Jag läser alla mina tidningar i Readly-appen men nu köpte jag faktiskt en av kvällstidningarnas bilagor för att få massor med julkorsord. Jag älskar att lösa korsord när jag är ledig. Det är total avkoppling.

Förr om åren lade jag mycket pussel, något som jag planerat att återuppta igen om jag hittar ett pussel som passar oss båda, för jag vill att vi ska göra saker tillsammans och pussla är lite så där lagom pensionärsvarning, men vet ni.. sånt struntar jag i.

Vintersolståndet är tidpunkten på året när solen har sin lägsta middagshöjd, vilket sammanfaller med den kortaste dagen.Detta inträffar när jordens rotationsaxel lutar mest bort från solen. Detta sker två gånger om året – på norra halvklotet cirka 21–23 december, på södra halvklotet runt 20–23 juni. Motsvarande vintersolstånd uppträder hos andra planeter med fast axellutning, i förhållande till den stjärna som den kretsar runt.

 

Idag är det vintersolståndet, årets kortaste dag, men den har ändå 24 timmar så jag njuter av mörkret istället och tänder ljus och kryper ner under filten. Min älskling kom hem från jobbet och hade någon form av nostalgifeeling så nu är vi inne på film nummer 2 i serien om Harry Potter. Vi båda minns när första filmen släpptes på bio och våra barn var, precis som oss, helt hänförda. Ikväll kändes det helt rätt att börja om igen. Så.. nu myser vi vidare.

Stor KRAM till er alla!