Kyla ner sig i värmen

140716_3

 

140716_5

Som ni säkert redan vet sedan innan så håller vi på att ta steget mot att göra om övervåningen till ett stort sovrum till oss. Idag är det två rum som mest fungerar som avlastningsytor och används inte alls på det sätt de skulle kunna göra så även om det säkert är väldigt onödigt med ett jättestort sovrum till oss så känns det bättre att övervåningen blir använd än att den står och dammar igen totalt.

Dock så är vår övervåning extremt otäckt varm på sommaren, det är nästan omöjligt att vistas där uppe, och helt ärligt så har jag länge undrat om det ens är hälsosamt för både oss och huset när det blir så instängt och varmt, så något vi länge pratat om är att vi behöver någon form av hjälp för att få luften där uppe att vara behaglig, och hos Polarpumpen, som jag hittade tips på i TV-programmet Sofias änglar, har jag hittat både luftvärmepump och AC som skulle passa oss perfekt. För att kunna välja lättare så har de en energiblogg där jag har läst massor om vad man bör tänka på när det gäller inomhusklimat, sommartemperatur och liknande.

Nu gäller det bara att hitta rätt i djungeln av olika pumpar och liknande, för när sovrummet är klart, då måste vi ha något som tar bort den otäcka värmen. Jag längtar massor efter att få detta klart, och har även redan börjat titta på allehanda inredning som vi ska ha i sovrummet och Micke bara suckar och säger att det är ett projekt som ligger lite längre fram.. och jag lyssnar lite lagom för jag har redan börjat packa ner och röja bort saker där uppe så det går att sätta igång.. typ nu :-)