Julmarknad på tredje advent

I går hängde större delen av familjen på julmarknad på Tuna trädgård, där min mamma brukar hjälpa till ibland. Det var väldigt bra och mysigt anordnat och jättemycket folk vilket är roligt, det är dom värda! Prins William fick “order” av sin mormor att sitta på en halmbal och bli fotograferad, men han såg väldigt skeptisk ut :-)

Mamma känner ju typ alla här så hon fastnade länge vid de olika försäljarna.

Det fanns jättemycket fint hantverk att köpa. Jag kom hem med lite små fina saker, ifrån en jättemysig tjej som inte bor alls långt ifrån mig, som ni ska få se så fort jag ställt upp dem hemma. Vi köpte även lite gott matbröd till kvällsfika och så fick jag med mig en jättestor fin julros hem. Den hamnade kvar hos mina föräldrar, men ikväll ska den få sig en kruka och ställas i vårt uterum där det är kyligt nog för dem.

Efter julmarknaden delade vi på oss. Lilla William var supertrött så dom åkte hemåt för att julfixa lite hemma och låta Wille sova. Mina föräldrar, jag och Nathalie åkte till Salnecke slottscafé för att äta lunch och shoppa lite.

Det är så himla mysig inredning i det gamla stallet. Jag gillar verkligen den rustika stilen och att något så enkelt som en tallkvist kan öka julkänslan så mycket är fascinerande. Jag är ganska lätt att tillfredsställa på den punkten :-)

Det är nog ingen hemlighet, i alla fall inte för de som känner mig, att små granar och tallgrenar i varje kruka och hink är något jag gillar så här på vintern.

Jag stod länge och velade vad jag ville ha till lunch men valet för oss alla föll till slut på varsin bakad potatis med skagenröra och helt ärligt så var det faktiskt den godast jag någonsin ätit. Så precis lagom av allt.

Efter att ha njutit av lunchen så stannade vi till på Var Dags Rum och Iittala outlet i Örsundsbro och shoppade lite grann innan den här dagen var i princip slut. Vi skjutsade hem Nathalie och sen åkte vi hemåt, ut på landet.. jag kraschade direkt i mina föräldrars soffa och sov tungt i ett par timmar med en kurrande katt på bröstet..

Nu är det redan måndag igen och almanackan är knökfull med både måsten och roliga saker :-).