Jag saknar ljus och energi

Flera av de härliga bloggarna som var i Åre pratade om att åka på en “baksmälla” efter att blivit så fullpeppade med positiv energi, vänskap, kunskap, äventyrliga aktiviteter och härligt väder. Jag kom hem till Enköping där det varit grått, mörkt och trist. Kroppen har varit tömd på energi och jag känner att jag åkte på en rejäl sådan baksmälla. Skrivkrampen slog till som en bomb, kameran gav nästan ifrån sig elektriska stötar när jag försökte ta i den och jag fick verkligen krysta ur mig både ord och bild. Det gör ont i själen.

För en vecka sedan fick vi en stor vattenskada i sovrum och hall och nu inväntar vi byggföretag som ska komma och riva upp golv och väggar. Det är riktigt tråkigt då vi bara för några månader sedan äntligen var färdiga med vår renovering och nu ska det rivas sönder igen. Uttröttande.

Men det har funnits riktigt positiva stunder också. Jag fick ett riktigt riktigt glatt mejl med en inbjudan till nätverket Svenska resebloggar. Det ska bli fantastiskt kul att lära känna mina nya nätverkskollegor och verkligen utveckla min gren av resebloggande. Jag blev även en del av nätverket Travel Massive som är internationellt.

En annan sak som är jättepositivt och som ger mig massor med hopp och kärlek till framtiden är att jag och älsklingen beslutat oss för att köpa en husvagn och uppleva vårt vackra land. Snart kommer vi att kunna tillbringa helgerna och semesterdagarna på andra härliga platser i landet, eller kanske bara köra den till goda vänners lantställe och sova över där.

Men det jag behöver nu är ljus. Jag längtar tillbaka till vidderna i Åre där bilden är tagen. Solen lyste starkt genom de snötyngda grenarna. Det finns nästan inget vackrare än solljuset i skogen och gärna på vintern. Snälla vädergudarna, ge oss lite minusgrader och sol. Jag grejar inte det här mörkret längre.

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  pilla

  3 februari, 2017

  Trist med vattenskadan. Hoppas det ordnar upp sig. Ha en fin helg. PS: jag saknar också Åre.

  • Svara

   Ulrica

   7 februari, 2017

   Tack, ja, det är inte skoj alls :(. Ja, kan vi åka tillbaka till Åre?!

 2. Svara

  Lisa / livet från den ljusa sidan

  3 februari, 2017

  Sååå jobbigt med vattenskadan – kämpa!

  Välkommen till nätverket! Och husvagn? Då måste du komma till Stockholm och mässan Caravan där jag och Annika live-poddar 16/2. :)

  • Svara

   Ulrica

   7 februari, 2017

   Tack fina du :). Idag var byggfirman här och började riva upp golvet men inser att skadan är större än de först trodde så i morgon kommer de tillbaka och river ännu mer :(.
   Jag är så himla glad att få tillhöra nätverket. Men åh, det lät ju himla skoj :). Vilken tid poddar ni?
   Kram på dig

 3. Svara

  Sara

  3 februari, 2017

  åh nej vad tråkigt med vattenskadan!! men, snart kommer ljuset! och husvagn låter ljuvligt tycker jag – det finns så mycket att upptäcka!

  • Svara

   Ulrica

   7 februari, 2017

   Tack snälla för omtanken :). Ser också fram emot ljuset och hoppas att vi hittar en vagn som passar oss – och plånboken. Kram

 4. Svara

  mittgodastefinaste

  4 februari, 2017

  Åh så trist och onödigt med vattenskada!!

  Saknar också ljuset, men det är så mycket vår i luften tycker jag!!

  Spännande med resebloggandet!

  Kram Jenny

  • Svara

   Ulrica

   7 februari, 2017

   Ja, det är ruskigt onödigt, speciellt i sovrummet som vi blev färdiga med i somras och nu måste det rivas upp igen :(. Idag var byggfirman här och började riva upp golvet och det är värre än befarat och nu luktar det fuktigt och unket så vi får nog sova i soffan tills vi fått ner sängen från ovanvåningen… bläää!
   Resebloggandet är något som jag verkligen ser fram emot :). KRAM

LEAVE A COMMENT