Jag hämtar dig vid 06:00

Inlägget innehåller reklamlänkar till Outnorth
Foto: Fujifilm X-T3 | Fujfilm XF 16mm/1.4 och XF 56mm/1.2

Härjarö vandringsled och grillplats

Ja, så sa Lena när hon föreslog att istället för att hamna på ett café i stan när vi skulle fikadejta. Hon hade en helt annan plan vilket såklart passade skogsmullen i mig utmärkt. Vi båda är morgonpigga så Vinta-kameraryggsäcken fick vara dagens packåsna och packades med frukostprylar och så åkte vi iväg till Härjarö.

Orutinerat att inte städa ur husvagnen ifall att…

Det enda problemet är att i princip alla mina vandringsgrejer ligger i husvagnen. Min sköna vandringsryggsäck, min termos, mina matgrejer, mina kläder.. så det blev ett himla improviserande innan jag hade fått ihop mig själv så jag kunde dra iväg :-)

Härjarö vandringsled och grillplats
Härjarö vandringsled och grillplats

WOW, är vi framme nu?

Efter att ha parkerat och vandrat nån kilometer eller så, så landade vi vid en liten grillplats vid klipporna. Vilken underbar liten vik!! När man gick ut på klipporna så kunde man se nästan ända till Kungsängen vilket ju känns helt galet konstigt, vi är ju strax utanför Enköping och så kan jag se nästan in mot Stockholm. Märklig känsla när vatten öppnar upp perspektiven.

Härjarö vandringsled och grillplats med Primus stormkök
Härjarö vandringsled och grillplats och Vandringsbloggen kåsa

Men efter att ha fotat en liten stund och blundat, njutit av fågelkvittret och de kluckande vågorna som slog in mot klipporna så var det dags att göra i ordning frukost. Lena brassade igång bästa stormköket (som jag tror att jag måste investera i) och jag hade tagit med ingredienser för att göra äggröra. Snabbt, enkelt, näringsrikt och supersmarrigt.. så kan nog äggröra sammanfattas :-).

Dricka te på högtidligt vis

Te drack jag i Lenas kåsa från Vandringsbloggen så helt naturligt blev det en liten pratstund och hyllning till finaste Angeliqa som valt att flytta till änglarna i himlen. Fortfarande saknad!!

Vill du ha mitt recept så varsågod:

Äggröra för 2 personer:

4 ägg
25 g. smör (gärna extrasaltat)
0,5 dl grädde
Salt och grovkornig svartpeppar efter behag

Häll i alla ingredienser i en stormkökssäker stekpanna och rör om med en slev på låg värme. Rör runt hela tiden så det inte blir stekta ägg :-). När konsistensen är krämig så ta av stekpannan och rör lite till så blir det en lagom krämig men ändå fast konsistens. Lägg på en macka och strö över lite finhackad persilja eller ät direkt på tallrik för sig själv eller med lite skinka eller vad du vill.

Härjarö vandringsled och grillplats och Salomon vattentäta kängor dam

Måste bara få tipsa om supersköna kängor som passar både sommar och vinter. Dom är verkligen superlätta och sköna att gå med på både asfalt och skog och det är helt klart de mjukaste skor jag någonsin satt ner fötterna i.

Efter att ha ätit både äggröra, smörgås och en liten kanelbulle (även fast det inte var lördag) så hängde vi på klipporna och bara snackade strunt, njöt av vädret, vinkade till förbipassagerande i båtar, fotade massor och jag ångrar att jag inte lärt mig att göra timelaps för det hade nog varit riktigt kul att se en sån film när vi hoppade fram och tillbaka på klipporna, fram och tillbaka till väskor, maten, vattnet och så. Det pendlade mellan att vara lite kyligt och varmt så min fleecejacka åkte på och av hela tiden :-)

Det kliar alltid i avtryckarfingret

För.. influencers är vi ju båda två, fotografer likaså.. så att liksom åka ut en sån här tidig morgon, till en fantastisk plats med fantastiskt sällskap och inte fota.. jag skulle inte klara det och jag vet att inte Lena skulle det heller.

Jo, vi får ju inte glömma.. vi ägnade en hel del tid åt att klia oss efter alla myggbett också. Förbaskade myggstickor :(

Plocka upp skeden och ta ett djupt andetag, Ulrica

Innan vi kände att det var dags att susa hemåt igen för att passa tider som det även finns på semestern så skulle vi testa en frystorkad chokladmusli från Real Turmat och dom som känner mig (även Lena vet) vet att jag är extremt kinkig när det kommer till mat och speciellt att prova nya grejer, så när vi hade haft i vårt kokande vatten och låtit den stå i ca 7-8 minuter som var rekommendationen så öppnade vi upp, tog varsin sked och Lena började och sa att “det var helt OK men nog har jag ätit godare” så var min första instikt att stoppa tillbaka skeden men jag provade :-).

Några tuggor senare så kände jag mig helt nöjd och smaken var helt OK men jag får erkänna att jag är ingen gröt-musli-älskare så hade jag varit fjällvandringsdödshungrig hade jag absolut ätit upp det här, men nu hade jag valfriheten att lämna så :-)

Men vi var fullt överens om att vi måste prova deras maträtter också. Det ska finnas både chili con carne och massa annat som jag kan tänka mig är jättegoda!! Måste fortsätta provsmakningen :-)

Måste vi verkligen åka?

Efter några timmar var det så dags att häkta på väskorna igen, se till att inget skräp lämnats kvar, och vandra tillbaka, bland stock, sten, kvittrande fåglar och dom där förbaskade små ilskna myggorna, till bilen och åka hem igen.

Stort TACK bästaste Lena för en helt magisk morgon. Det här gör vi om igen i höst väl?!