Idag passade årets julklapp perfekt
Inlägget innehåller reklamlänkar till Outdoorexperten och Cervera

Som många kanske redan har läst och sett så är årets julklapp 2020 stormköket. I mångt och mycket kommer det positiva saker ur pandemin också – att många människor väljer att stanna hemma och uppleva de lokala omgivningarna och kanske till och med ger sig ut i skogen.

Vem vet, även om många människor mår dåligt av det som pandemin förhindrar oss att göra, men kan det i förlängningen ge oss sundare vanor med lite mindre hets och stress? Jag vet inte, jag bara spekulerar hej vilt.

En av de största beteendeförändringarna under 2020 rörde svenskarnas semestervanor. Nyorden hemester och svemester dök upp på allas läppar. Coronapandemin har accelererat en stark vandringstrend ytterligare. Inte minst visade sig detta genom nya besöksrekord på fjäll och vandringsleder – trots en minskad turism från utlandet. Stormköket är en reflektion över att vi har återupptäckt den svenska naturen och över att vi alltjämt behöver träffa våra nära och kära utomhus.

Källa: HUI Research

När solen lyser ute som den gjort hela dagen idag så passar det alldeles utmärkt att plocka fram stormköket och laga mat utomhus, och bor man som vi gör, på en skogstomt så behöver man inte gå speciellt långt heller för att njuta.

Om du vill investera i samma stormkök som vi har så passa på innan de tar slut helt, och vill du ha ett lite mindre och billigare så finns det en del olika varianter att välja på. Glöm dock inte att du behöver köpa gasbehållaren separat, och vill du komplettera med en stekpanna så är det en smart idé för det tycker jag borde vara med i alla stormköksset.

Att få dra på sig ett par skitiga brallor och resten av min älskade friluftsoutfit och ge sig ut bland löven, det är som balsam för själen :-).

Idag har det satts i ljusslingor i granarna på trappen och bordsskivan som jag köpte för länge sen har äntligen hamnat på bordet i matsalen, så ni ska snart få se hur fint det blev!! Och nu.. nu är det mörkt ute, min pappa har hjälpt mig att sätta i en starkare glödlampa i vår “Narnia-lykta” och nu sprakar det i öppna spisen och en julfilm väntar på teven. En klart bättre söndag!