I värmen på Freedom Beach

En av våra favoritstränder blev Freedom beach som det gick att nå antingen via taxi eller med båt. Om man tar taxi dit så får man en hisnande promenad ner för berget för att komma till stranden. Det var ganska krävande men upplevelsen var väl värd vandringen. Det fanns trappor mestadels av vägen ner så det går bra men det var brant. Utsikten var enastående!!

Sista delen innan vi kom fram var att klättra över klippor, eller ge sig ut i vattnet och vada/simma runt klipporna för att komma till stora stranden. När vi skulle ta oss över så var vågorna ganska stora och flera av oss tyckte det var ganska otäckt, men vi kom över och fick en fantastisk dag!! Dock bestämde vi oss sen för att ta båten hem igen :-)

Vattnet här var overkligt.. så kristallklart och så otroligt grönt när man såg det på håll, och helt turkost när man badade. Magi!!

Det var en hel del människor men det var ändå väldigt tyst och lugnt.

Precis ovanför oss där vi låg och solade växte det pandanus-frukter. Så läckert att uppleva frukt i sin naturliga miljö!!

Njut, Njut, Njut… det sammanfattar det mesta!! Jag älskar palmer så de njöt jag av att ligga och titta på :-)

På stranden fanns en hyfsat nyöppnad restaurang, som vi åt på. Det var helt OK mat men svindyrt, och efter lunch började de lokala säljarna ställa upp sina små stånd längs skogskanten så då hade vi kunnat äta för en tiondel av det vi betalde på restaurangen.. man lär så länge man lever :-)

Om man åkte båt hit så bokade man hemfärd samtidigt så många av båtarna låg för ankar och väntade på att köra hem sina strandgäster, och de hade en helt otrolig koll på oss.. så fort vi började plocka ihop våra handdukar och saker så såg man att de startade båten och tog sig in mot stranden. Vilken jädra service!!

Den här stranden kan vi alla varmt rekommendera, verkligen en pärla!!